Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Υπάρχουν πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο όπου οι κάτοικοί τους είναι πραγματικά πολύ τυχεροί, αφού έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μικρές οάσεις πρασίνου και την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο.
Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στην «γηραιά ήπειρο», είναι το Keukenhof και βρίσκεται στην πόλη Lisse της Ολλανδίας. Ο φυσικός αυτός παράδεισος καλύπτει περίπου μία έκταση 79 στρεμμάτων και προσελκύει 800.000 επισκέπτες σε μία περίοδο 9 εβδομάδων που καταφθάνουν για να απολαύσουν το ταλέντο της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ακρίβεια.
Το πάρκο είναι γεμάτο από 7 εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσους, υάκινθους, και άλλα πανέμορφα λουλούδια που ανθίζουν ταυτόχρονα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν δροσερά ρυάκια, μικρές λίμνες με κύκνους και σκιερά μονοπάτια που χαρίζουν στον επισκέπτη ηρεμία και χαλάρωση.
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια αφθονία χρωμάτων και αρωμάτων. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο της Lisse, είναι μοναδικό, παγκοσμίως γνωστό, και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ολλανδίας εδώ και 60 χρόνια.
Στο υπέροχο αυτό πάρκο πραγματοποιούνται και διάφορα happenings, όπως για παράδειγμα show με άγρια πουλιά, επιδείξεις μόδας, μουσικές εκπλήξεις από μικρές μπάντες, ενώ στα μέσα Απριλίου γίνεται η μεγάλη παρέλαση των λουλουδιασμένων αρμάτων.
Το Keukenhof είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και σίγουρα, στο μέρος αυτό αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει άνοιξη!
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!