Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το αδυνάτισμα είναι μια λέξη που έχει συνδεθεί με τον πανικό, σε πολλούς από εμάς, καθώς όσο λιγοστεύουν τα ρούχα, ένεκα καλοκαιρίας, τόσο περισσότερα φαντάζουν τα περιττά κιλά. Ο πανικός όμως, σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει και ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στο αδυνάτισμα, που απαιτεί υπομονή και επιμονή.
Αν ακόμα δεν έχετε την ψυχραιμία να διαχειριστείτε τον τρόμο που σας προκαλεί η έννοια της δίαιτας, προσέξτε τουλάχιστον να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη, που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το έργο σας. Αν τελικά δεν μπορείτε να διευκολύνετε το σώμα σας, τουλάχιστον μην το δυσκολεύετε.
1.  Δεν τρώτε καλό πρωινό
Εάν στην ερώτηση «τι έφαγες για πρωινό» οι απαντήσεις σας κυμαίνονται μεταξύ του «έναν καφέ στα γρήγορα» και «μια φρυγανιά στο πόδι» τότε δεν είναι να απορείτε γιατί δεν χάνετε κιλά, παρά τις επίπονες προσπάθειές σας. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο και πρωτεϊνούχο, για να σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα και να σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

2. Κάνετε μόνο αεροβική άσκηση
Εάν θεωρείτε πως η συχνή αεροβική άσκηση φτάνει για να κάψετε θερμίδες, τότε δεν είστε καλά ενημερωμένοι. Τα καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους θα τα έχετε, αν ενισχύσετε τη μυική σας μάζα, με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντίστασης, ανεβάζοντας σημαντικά το μέσο όρο των θερμίδων που θα καίτε, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αεροβικής.
3. Κάνετε ασκήσεις με βάρη, αλλά προτιμάτε τις ελαφριές επιλογές
Ακόμα και αν έχετε καταλάβει την αξία των ασκήσεων με βάρη, δεν εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τις δυνατότητες τους, αν χρησιμοποιείτε ελαφριά βάρη, ακόμα και αν κάνετε πολλές επαναλήψεις. Δοκιμάστε να σηκώσετε μεγαλύτερα βάρη, με λιγότερες επαναλήψεις και με τη βοήθεια του γυμναστή βρείτε τις ασκήσεις που θα σας προφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο στόχο σας να χάσετε κιλά.

4. Δεν τρώτε πριν τη γυμναστική
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Arkansas, έδειξε πως γυναίκες που πριν την 30λεπτη καθημερινή τους άσκηση, έτρωγαν γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνες, ανέβαζαν τα ποσοστά των θερμίδων που έχαναν, συγκριτικά με τις γυναίκες που προτιμούσαν να γυμναστούν νηστικές.
5. Κάνετε γυμναστική μόνοι σας
Μπορεί να σας αρέσει να γυμνάζεστε μόνοι σας και να καθορίζετε αποκλειστικά εσείς το προπονητικό σας πρόγραμμα, αλλά η συμμετοχή σε μια ομάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα περιορισμούς, αλλά κυρίως συναδελφική αλληλεγγύη για την επίτευξη του στόχου σας. Δε χρειάζεται να ανήκετε σε μια μεγάλη ομάδα με ένα σωρό αγνώστους. Σχηματίστε μια ομάδα αδυνατίσματος με τους φίλους και την οικογένεια σας και θα δείτε πως τα κίνητρα και η επιτυχία σας θα βελτιωθούν κατακόρυφα.

6. Η ζυγαριά σας αγχώνει
Οι έρευνες έχουν δείξει, πως όσοι αγχώνονται με τη διαδικασία του ζυγίσματος, δεν καταφέρνουν τα ίδια καλά αποτελέσματα με όσους έχουν γλιτώσει τον εαυτό τους από τέτοιου είδους στρεσογόνους παράγοντες. Θα έχετε άλλωστε παρατηρήσει και οι ίδιοι πως όσο περισσότερο αγχώνεστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να ελέγξετε τις κρίσεις λαιμαργίας σας. Ρυθμίστε το άγχος σας και έτσι θα ρυθμίσετε καλύτερα και την απώλεια των περιττών κιλών.
7. Επιλέγετε τα αναψυκτικά διαίτης
Μπορεί να μην νιώθετε τύψεις για τα ανθρακούχα που πίνετε καθημερινά, αφού τα έχετε αντικαταστήσει με τις διαιτητικές εκδοχές τους, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως σύμφωνα με τις στατιστικές, όσοι επιλέγουν τα διαιτητικά, καταλήγουν να καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες, με το αν έπιναν τα «πλήρη». Αν θέλετε, λοιπόν, ειλικρινά να χάσετε κιλά, ξεχάστε τελείως τα αναψυκτικά και ξεδιψάστε μόνο με νερό.

8. Δεν τρώτε επιδόρπιο
Το θέμα με το επιδόρπιο είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι, που δεν νιώθουν χορτάτοι αν δεν φάνε ένα γλυκάκι μετά το  γεύμα, γι’ αυτό και για να μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας, μην στερείστε αυτή τη χαρά της ζωής, αρκεί να παραμένει μικρής κλίμακας. Μοιραστείτε ένα κομμάτι γλυκό ή δοκιμάστε κάτι με χαμηλά λιπαρά, που και θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σας και δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες.
Αν συγκρατείστε από το να φάτε το γλυκό σας μετά το φαγητό, θυμηθείτε όλες τις φορές που σηκωθήκατε στη μέση της νύχτας με την ακατανίκητη επιθυμία για γαλακτομπούρεκο και την σατανική σύμπτωση, να βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι –γαλακτομπούρεκο- στο ψυγείο και να σας περιμένει…
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!