Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ποιο εστιατόριο βρίσκεται πιο κοντά στο Λευκό Πύργο; Αυτή την ερώτηση, αλλά και πολλές παρόμοιες, δεν θα χρειάζεται να την κάνουν πλέον στους περαστικούς οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Απλά, θα πιάνουν το κινητό τους και θα «ψάχνουν» στους ψηφιακούς χάρτες της Google.
Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που «ανέβασε» επικαιροποιημένα δεδομένα για το ιστορικό της κέντρο, καθώς αξιοποίησε τη δυνατότητα που δόθηκε πρόσφατα στους Ελληνες χρήστες για την πρόσθεση στοιχείων, μέσω του Google Map Maker.
Για να γίνει αυτό, περισσότερα από 50 άτομα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες, «όργωσαν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο και τράβηξαν σχεδόν 1600 φωτογραφίες. Φορώντας τα ειδικά μπλουζάκια του GDG Thessaloniki- της κοινότητας προγραμματιστών που διοργάνωσε το γεγονός- και έχοντας παρακολουθήσει ένα σχετικό σεμινάριο μια εβδομάδα πριν, κατέγραψαν όσα περισσότερα δεδομένα μπόρεσαν περπατώντας επί πέντε ώρες στους δρόμους της πόλης.
Οι ομάδες εργάστηκαν σε τέσσερις περιοχές: στην Αριστοτέλους, στη Νέα Παραλία, στο Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα) και στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). «Καταχωρήσαμε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, με φωτογραφίες και τις σχετικές πληροφορίες. Αυτό φυσικά έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ακόμη και για εμάς. Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον», είπε ο Κυριάκος Πουρσανίδης, φοιτητής Πληροφορικής στο ΤΕΙ Σερρών, που ήταν υπεύθυνος για την ομάδα της Αριστοτέλους.
Τα δεδομένα θα υπάρχουν τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, ενώ αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η Κοινότητα περιμένει να έρθει και στη Θεσσαλονίκη το σύστημα Street View που «κουμπώνει» πάνω στους ψηφιακούς χάρτες και προσφέρει τρισδιάστατες εικόνες. Ειδικά συστήματα με κάμερες που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα ή κράνη θα καταγράφουν εικόνες και θα αποτυπώνουν μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος
Πηγή: iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!