Σάββατο 3 Μαΐου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Εδώ και αρκετές αγωνιστικές είχαμε επισημάνει ότι ο φετινός τίτλος της BPL περνά από το Anfield. Παρά την ήττα της Liverpool, την προηγούμενη αγωνιστική από την Chelsea, και το προβάδισμα που απέκτησε πλέον η Manchester City, ο τίτλος εξακολουθεί να περνά από το Λίβερπουλ απλά όχι από το ιστορικό Anfield αλλά λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, από το Goodison Park, την έδρα των εφοπλιστών της Everton. Η τύχη και το … πούλμαν του Mourinho έφεραν έτσι τα πράγματα ώστε η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους reds, 24 χρόνια μετά , να κρέμεται κυρίως από τα πόδια των συμπολιτών της. Το απόγευμα του Σαββάτου, 19.30, η Everton υποδέχεται τη Manchester City που πλέον αν καταφέρει το απόλυτο των νικών στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια στέφεται πρωταθλήτρια. Οι «εφοπλιστές
» δεν κατεβαίνουν στο ματς αδιάφοροι αφού διατηρούν ακόμα ελπίδες, τουλάχιστον μαθηματικά, για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο ChL. Η παράδοση πάντως είναι συντριπτική υπέρ των γηπεδούχων που μετρούν 10 νίκες και 4 ισοπαλίες στα τελευταία 15 μεταξύ τους παιχνίδια στο Goodison Park. Η Liverpool αγωνίζεται τη Δευτέρα το βράδυ 22.00 στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά ,αλλά πάντα επικίνδυνης,  Crystal Palace, ενώ η Chelsea υποδέχεται την Κυριακή 18.00, τη Norwich που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Mourinho, μετά το στραπάτσο από την Atletico, χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη αλλά και στραβοπατήματα των δυο αντιπάλων της για να ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 EVERTON – MANCHESTER CITY

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην ουρά της βαθμολογίας στρέφεται , κατά κύριο λόγο, η προσοχή των φίλων της Bundesliga αυτή την αγωνιστική με το ιστορικό Hamburg να δίνει αγώνα επιβίωσης. Η ομάδα που το 1983 υπό την καθοδήγηση του Ernst Happel και το γκολ του Felix Magath κατακτούσε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας το Champions League απέναντι στη Juventus των Michel Platini , Dino Zoff, Paolo Rossi, Marco Tardelli και πολλών άλλων αστέρων, βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας που της εξασφαλίζει μεν τη συμμετοχή της στο μπαράζ της παραμονής αλλά όντας μόλις ένα βαθμό από τη θέση που οδηγεί απευθείας στη δεύτερη κατηγορία. Το πρόγραμμα των δυο τελευταίων αγωνιστικών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους φίλους της πάλαι ποτέ ισχυρής ομάδας αφού αντιμετωπίζει κατά σειρά την πρωταθλήτρια Bayern και την ισχυρή φέτος Mainz. Την ώρα που στο Αμβούργο θα κυνηγούν ένα θαύμα απέναντι στη Bayern, η Nurnberg που βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω υποδέχεται το αδιάφορο Hannover και η μέχρι πρότινος καταδικασμένη Braunschweig που απέχει πλέον δυο βαθμούς την επίσης αδιάφορη Augsburg. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η μάχη της Ευρώπης μεταξύ Glandbach Mainz με τις δυο ομάδες να θέλουν νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την έξοδο τους στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30 HAMBURG BAYERN

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο θρίαμβος του Ισπανικού ποδοσφαίρου με την παρουσία τριών ομάδων στις τέσσερις θέσεις των τελικών των Ευρωπαϊκών κυπέλλων πιστοποίησε για άλλη μια φορά την υπεροχή της Primera έναντι όλων των υπολοίπων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Η ποιότητα των ομάδων και η μεγάλη ανταγωνιστικότητα εξαργυρώνονται με τον καλύτερο τρόπο προς τέρψη των οπαδών των ομάδων αλλά και των φίλων του θεαματικού ποδοσφαίρου. Η 36η αγωνιστική περιλαμβάνει κρίσιμα παιχνίδια σε κορυφή και βάση και πιθανόν να φέρει ανακατατάξεις. Η Bilbao με τη νίκη 0-3 επί της Rayo το βράδυ της Παρασκευής εξασφάλισε και μαθηματικά την έξοδο της στο Champions League, μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Ernesto Valverde. Η πρωτοπόρος Atletico χρειάζεται δυο νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια για να στεφθεί πρωταθλήτρια ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Η αποστολή της κάθε άλλο παρά εύκολη είναι αλλά η παρέα του Simeone φέτος δείχνει να μην καταλαβαίνει από δυσκολίες και από τη στιγμή που η κατάσταση εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από αυτή θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν τα καταφέρει και τώρα. Η πορεία της για τον τίτλο περνά την Κυριακή 18.00 από τη δύσκολη έδρα της Levante . Το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, 17.00, η Barcelona φιλοξενεί στο Camp Nou τη Getafe σε ένα παιχνίδι αποχαιρετισμού και τιμής στον Tito Vilanova. Η Real υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής , 22.00, τη Valencia. Από τη μια οι θριαμβευτές του Μονάχου και από την άλλη οι, παρά λίγα δευτερόλεπτα, φιναλίστ του Europa League σε ένα παιχνίδι που λογικά θα έχει αρκετά γκολ και θέαμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 LEVANTE ATLETICO MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Τελειώνουν τα ψέματα και στο Campionato με τη Juventus να θέλει νίκη απέναντι στην Atalanta, τη Δευτέρα 22.00, για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Η κατάκτηση του τίτλου ίσως να απαλύνει και την τεράστια απογοήτευση του αποκλεισμού της από  τον τελικό του Europa League, που , τι ειρωνεία , θα γίνει στο γήπεδο της αλλά τελικά χωρίς την παρουσία της. Μεγάλο ματς στο Μιλάνο με το παραδοσιακό Milan Inter να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από τη φετινή προβληματική πορεία των δυο ομάδων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45 MILAN INTER

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  !!!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!