Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο, εργαστήρια, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλά και δεκάδες άλλες δράσεις, που στο σύνολό τους θα είναι δωρεάν, περιλαμβάνει το πρώτο ευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου. 
 
Την τριήμερη γιορτή που θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά οργανώνει η διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση θα προσλάβει έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα, καθώς στο φεστιβάλ δεν συμμετέχουν μόνο Έλληνες αλλά και καλλιτέχνες από άλλες χώρες. Παράλληλα, στο πλαίσιο του πρώτου παιδικού φεστιβάλ θα οργανωθεί ένα αφιέρωμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα οργανωθούν σε διάφορους κλειστούς και ανοικτούς χώρους όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης.
Την Παρασκευή 9 Μαΐου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακροβατικά και συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και να συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά στο δημοτικό θέατρο Κήπου και στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν από αφηγήσεις και παραστάσεις παραμυθιών μέχρι εικαστικά εργαστήρια και θέατρο σκιών θα φιλοξενηθούν στα 61ο, 64ο και 67ο δημοτικά σχολεία, σε παιδικές βιβλιοθήκες, αλλά και σε χώρους της ΔΕΘ. Με αφετηρία την Καμάρα και την πλατεία Άθωνος, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο κέντρο και στις κεντρικές αγορές της Θεσσαλονίκης, ενώ στη δημοτική πινακοθήκη θα οργανωθούν εργαστήρια κόμιξ και στο κέντρο μουσικής παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Στις 5.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει στο δημοτικό θέατρο «Άνετον» την παράσταση «Και ζήσαν αυτοί καλά;».ΣΙΝΕΜΑ
Είκοσι τέσσερις εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η προβολή ταινιών για τα παιδιά στο Μουσείο Κινηματογράφου, η συναυλία σαξοφώνων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι παραστάσεις από ζογκλέρ στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και το αστροπάρτι που θα οργανωθεί στις 9.00 το βράδυ στη νέα παραλία.
Την Κυριακή 11 Μαΐου το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με σειρά δράσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα η γιόγκα για γονείς και παιδιά στην πλατεία Αριστοτέλους, το διαδραστικό παιχνίδι για μητέρες και παιδιά στο Παιδικό Μουσείο ή τα εργαστήρια κατασκευής κούκλας και κουστουμιών στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στο Μουσείο Φωτογραφίας αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6.30 απόγευμα της Κυριακής με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και με παρέλαση ζογκλέρ στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Β.Ζούκα

http://www.makthes.gr/news/reportage/120972/

http://www.seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!