Δευτέρα 28 Απριλίου 2014



Η απίστευτη ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ", την κράτησε στο κόλπο του τίτλου μετά από 35 αγωνιστικές. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έβγαλε από το πρόγραμμα ακόμα μία δύσκολη έδρα, το "Μεστάγια" της Βαλένθια, και με το 1-0 χρειάζεται ακόμα 6 βαθμούς σε 3 αγώνες για να κατακτήσει και μαθηματικά την Primera Division. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 3-1 τη Σεβίλλη στον "τελικό" του Champions League.
Στον απόηχο του θανάτου του προπονητή που τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, του Τίτο Βιλανόβα, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμοι να παραδώσουν το στέμμα τους, αλλά με μία επική ανατροπή σε μία έδρα που δεν είχε νικήσει καμία ομάδα από αυτές της πρώτης τετράδας, έφτασαν στη νίκη 3-2 και παρέμειναν σε τροχιά τίτλου. Η Βιγιαρεάλ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να "κλέψει" την παράσταση από τους Καταλανούς, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη και να θέσει νοκ άουτ έναν μονομάχο του τίτλου. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό και οι απουσίες των φιλοξενουμένων σε συνδυασμό με την άσχημη ψυχολογία έδιναν την ευκαιρία στο "κίτρινο υποβρύχιο" να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.
Ο Μέσι έχασε μία καλή στιγμή στα μέσα του 1ου ημιχρόνου, ο Χαβιέρ Ακίνο (η 2η αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων) μία καλύτερη (έδιωξε ο Μαρκ Μπάρτρα σε κενή εστία) και στο 45' ο Κάνι άνοιξε το σκορ. Οι "μπλαουγκράνα" εγκαταστάθηκαν στο μισό γήπεδο της Βιγιαρεάλ, δεν τους καταλογίστηκε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Αλέξις Σάντσες και στην επόμενη φάση, σε μία αντεπίθεση, ο Μανουέλ Τριγκέρος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Όλα έδειχναν χαμένα για την Μπαρτσελόνα, μαζί και ο τίτλος, αφού με αυτό το αποτέλεσμα θα έμενε 8 πόντους μακριά από την κορυφή. Όπως συνέβη και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, κάποια στιγμή οι ευκαιρίες άρχισαν να μετουσιώνονται σε γκολ. Όχι με σκόρερ κάποιον "μπλαουγκράνα", αλλά πρώτα τον Γκαμπριέλ Παουλίστα και στη συνέχεια τον Ματέο Μουσάτσιο. Τα δύο στόπερ της Βιγιαρεάλ έκαναν "δώρο" στους φιλοξενουμένους και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μέσι που με το 12ο γκολ στα τελευταία 8 παιχνίδια ολοκλήρωσε την ανατροπή της Μπαρτσελόνα, η οποία αφιερώθηκε από όλους τους παίκτες στον Τίτο Βιλανόβα.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έψαχνε το πρώτο... νταμπλ νικών επί της Βαλένθια από το 1987-1988 και στη φετινή σούπερ σεζόν που διανύει κατάφερε να περάσει με 1-0 από το "Μεστάγια" χάρη στο γκολ του Ραούλ Γκαρθία από το 1ο ημίχρονο. Πριν από τον πιο κρίσιμο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της, τον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με αντίπαλο την Τσέλσι, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρήκε τα αποθέματα να αντιμετωπίσει την ημιφιναλίστ του Europa League. Το συγκρότημα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Μαδριλένους. Η υποδειγματική ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενουμένων κράτησε για ακόμα μία φορά το μηδέν και στο 43ο λεπτό, η καταπληκτική κεφαλιά του Γκαρθία και η λάθος έξοδος του Βιθέντε Γκουαΐτα έφερε το γκολ.
Το "πλήγμα" για τις "νυχτερίδες" ήταν μεγάλο, αφού με ήττα ουσιαστικά θα εξανεμίζονταν οι όποιες ελπίδες για "εισιτήριο" στο επόμενο Europa League. Η είσοδος του Σοφιάν Φεγκουλί έφερε μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση, ωστόσο όσο οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα, τόσο άφηναν κενά στα μετόπισθεν. Ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε δύο φορές σε θέση τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος αποζημίωσε για το λάθος του στο γκολ. Η αντικατάσταση λόγω τραυματισμού του Βίγια και η αποβολή του Χουανφράν δεν προκάλεσε ουσιαστικό πρόβλημα στην Ατλέτικο, η οποία κράτησε για πρώτη φορά μετά από 25 παιχνίδια στο μηδέν τη Βαλένθια στο "Μεστάγια" σε αγώνα πρωταθλήματος και έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία στις 9 σερί νίκες.
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε στον... τελικό της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League και με το 3-1 επί της φορμαρισμένης Σεβίλλης και άνοιξε τη διαφορά στους 6 πόντους. Με 9 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια, οι Ανδαλουσιάνοι είχαν κάνει ένα καταπληκτικό ντεμαράζ και πλέον διεκδικούσαν με αξιώσεις θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από τη μεσοβδόμαδη νίκη τους στα ημιτελικά του Europa League με αντίπαλο τη Βαλένθια. Μόλις στο 4', όμως, προσγειώθηκαν απότομα, όταν ο Μαρκέλ Σουσαέτα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και... σκόραρε. Το "ολυμπιακό γκολ" έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους, που είχαν την υπεροχή και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.
 Ο Ίκερ Μουναΐν έκανε το 2-0 στο 53ο λεπτό της συνάντησης και στο 72' αποβλήθηκε ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, με τον Άντερ Ερέρα να κάνει το 3-0 αμέσως μετά. Με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Ουνάι Έμερι έπαιξε καλύτερα και κατάφερε να μειώσει με τον Κέβιν Γκαμεϊρό, αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο και με την ήττα, οι στόχοι της σεζόν περιορίζονται στο Europa League. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, από την πλευρά της, περιμένει να επικυρώσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μέσω προκριματικών, για πρώτη φορά από το 1998-1999.
Δείτε τα γκολ και φάσεις στο : http://www.contra.gr



Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!