Δευτέρα 28 Απριλίου 2014
















Το χατ τρικ του Φάνη Γκέκα αλλά και η επιλογή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην κορυφαία ενδεκάδα της φετινής Bundesliga ήταν τα κορυφαία γεγονότα αυτής της εβδομάδας για τους Έλληνες της διασποράς. Αρχικά ο διεθνής μας στράικερ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ,πέτυχε τρία γκολ στη νίκη 4-0 επί της Akishaspor, που εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή της Konyaspor στη Τουρκική Super Lig.

 Στη Γερμανία η διοργανώτρια αρχή , μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κάλεσε, όπως κάθε χρόνο, τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο να ψηφίσουν τους καλύτερους για τη χρονιά που τελειώνει και να καταρτιστεί η καλύτερη ενδεκάδα. Τα αποτελέσματα έφεραν μέσα σε αυτή και τον Έλληνα άσο, ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς την ανταγωνιστικότητα της Bundesliga. Για την ιστορία να αναφέρουμε την ιδανική ενδεκάδα όπως ψηφίστηκε από τον κόσμο .
Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου) - Ατσούτο Ουτσίντα (Σάλκε), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου) - Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Νούρι Σαχίν (Ντόρτμουντ) - Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου), Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου) - Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ).

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Μια νίκη και μια ήττα για τον Έλληνα γκολκίπερ που ήταν και πάλι βασικός στα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος που έγιναν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα. Αρχικά την Τρίτη ήρθε η ήττα 2-0 από τη Reading και στη συνέχεια η νίκη με 3-1 επί της Barnsley στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν για τη Boro.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στη νίκη 4-0 επί της Cardiff που έβγαλε τη Sunderland, έστω και οριακά, από τις θέσεις στη ζώνη του υποβιβασμού.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) : Εκτός αποστολής στη νίκη 0-2 επί της Wigan.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής και οι δυο στην αυτοκτονική ισοπαλία 2-2 με τη Hull, όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 75’.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός και αναντικατάστατος στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη Leverkusen.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής λόγω νέου τραυματισμού στην ήττα 0-1 από την Gladbach. Δυστυχώς η ατυχία δεν λέει να εγκαταλείψει το νεαρό διεθνή μας.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 2-2 με τη Dortmund.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Μετά από μεγάλο διάστημα βρέθηκαν και οι δυο στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν στην ευρεία νίκη με 4-0 επί της Aue.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικοί και οι δυο στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Elche.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Βασικός και πάλι κάτω από τα δοκάρια της Granada αλλά δυστυχώς για τον διεθνή μας πορτιέρο τα θαύματα εξαντλήθηκαν στο παιχνίδι με τη Barcelona αφού γνώρισε νέα βαριά ήττα με 0-3 από τη Rayo.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Βασικοί και οι δυο στην εντός έδρας ήττα 0-3 από τη Fiorentina που διατηρεί τη Bologna σε τροχιά υποβιβασμού. Ο Κονέ δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 71’.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε αλλαγή στο 34’ στη νέα νίκη με 2-0 επί της Udinese.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα αλλά έγινε αλλαγή στο 52’ στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Atalanta.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός  όπως πάντα στη μεγάλη νίκη με 4-0 επί της Catania.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μπήκε αλλαγή στο 83’ στη  νίκη 2-0 επί της Milan.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Ήταν στον πάγκο της ομάδας του στη μεγάλη νίκη 1-0 επί της Parma.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Ξεκίνησε βασικός αλλά δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες στο 36’ και στο 71’ αφήνοντας την ομάδα του με 10, στην ήττα 2-0 από την Empoli.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Μετά από δυο συνεχόμενες εμφανίσεις και αντίστοιχα γκολ , έμεινε στον πάγκο στην ευρεία νίκη 6-0 επί της Inverness. Ο προπονητής του πάντως με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ομάδα αφού υπάρχουν προτάσεις και ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Δεν αγωνίστηκε στη νίκη 2-1 επί της Kilmarnock.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Δεν αγωνίστηκε στην ήττα 1-2 από την PSV.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Εκτός αποστολής στην ήττα 1-3 από την Club Brugge,  για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Βασικός και πάλι στη νέα νίκη με 3-0 επί της Mechelen,  για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Ότι και να πεις για τον Γκέκα θα είναι λίγο. Ο άνθρωπος-γκολ οδηγεί την ομάδα του σε εύκολη παραμονή στην κατηγορία έχοντας πετύχει 9 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Θύμα του αυτή τη φορά η Akishaspor  την οποία και φιλοδώρησε με τρία , στο 45’, 60’ και 91΄, από τα τέσσερα συνολικά γκολ της ομάδας του.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Βασικός στην ήττα 1-3 από την Karabuekspor και πλέον ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα 1-3 από την Dinamo.

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Ξεκίνησε βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο 61’ στην ήττα 0-1 από την Bielsko Biala

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!