Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The American Journal of Cardiology.
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Griffin στο Derby του Κονέκτικατ , αξιολόγησαν 12 μελέτες που περιλάμβαναν περίπου 410.000 άτομα , για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα γλυκά ποτά και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Οι μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν ζαχαρούχα ποτά έχουν 26 – 70% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση από τους ανθρώπους που δεν τα καταναλώνουν. Απέδειξαν επίσης ότι οι έφηβοι που πίνουν τρία ή περισσότερα ζαχαρούχα αναψυκτικά την ημέρα έχουν 87% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος .
Σύμφωνα με την έρευνα, η ζάχαρη που περιλαμβάνεται σε χυμούς, ποτά και αναψυκτικά, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο σώμα , το οποίο προκαλεί την συστολή των αιμοφόρων αγγείων και , ως εκ τούτου την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
«Παρεμβάσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ροφημάτων με ζάχαρη θα πρέπει να συστείνονται από τους ειδικούς στα πλαίσια της αλλαγής του τρόπου ζωής των ατόμων με αυξημένη αρτηριακή πίεση ,με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων της υπέρτασης στην υγεία», τόνισαν οι επικεφαλής της μελέτης.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!