Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στο χέρι της Μάντσεστερ Σίτι, και όχι της Λίβερπουλ, είναι πλέον η κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, μετά και τα σημερινά αποτελέσματα της Premier League.
Κι αυτό γιατί η Λίβερπουλ δεν κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει, αλλά ούτε και να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο μέσα στο Άνφιλντ, και πλέον βλέπει το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου μετά από 24 χρόνια να περνάει μέσα από τις... ενδεχόμενες γκέλες της Μάντσεστερ Σίτι.
Η Τσέλσι, παίζοντας καλή άμυνα, “παγίδευσε” τους επιθετικούς της Λίβερπουλ και... χτύπησε στο τέλος και των δύο ημιχρόνων, με τον Ντεμπά Μπα να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τον Γουίλιαν στις καθυστερήσεις του αγώνα να διαμορφώνει το τελικό 2-0.
Λίγο αργότερα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καθήκον της, παίρνοντας άνετα τη νίκη στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 2-0, χάρη σε γκολ των Τζέκο στο 4' και Τουρέ στο 43'.
Έτσι, η Λίβερπουλ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 80 βαθμούς, με δεύτερη την Τσέλσι, που έχει 78 βαθμούς, και τρίτη τη Σίτι, με 77 βαθμούς. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι έχει έναν αγώνα λιγότερο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, κόντρα στην Άστον Βίλα. Αν η Σίτι κερδίσει αυτό το παιχνίδι και τα άλλα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα στεφθεί πρωταθλήτρια, καθώς υπερτερεί της Λίβερπουλ στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.
Πλέον, η Λίβερπουλ θα πρέπει να κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της, με Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ, και να ελπίζει σε μία “γκέλα” της Σίτι με Έβερτον, Άστον Βίλα ή Γουεστ Χαμ, ενώ θεωρητικά ελπίδες έχει και η Τσέλσι, αν κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια της, με Νόριτς και Κάρντιφ, και παράλληλα χάσουν βαθμούς τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!