Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε την Τρίτη ο όγδοος, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο φιλοδοξεί να γίνει το βράδυ της Τετάρτης μόλις ο δεύτερος.

Σε ποιο πράγμα; Εξηγούμαστε. Άλλοι επτά τεχνικοί, μαζί με τον Ιταλό, έχουν βρεθεί σε τελικό Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, όμως μόνο ένας, ο Έρνστ Χάπελ έχει βρεθεί με τρεις και συγκεκριμένα, με Φέγενορντ, Κλαμπ Μπριζ και Αμβούργο.

Ο Πορτογάλος Special One έχει βρεθεί τροπαιούχος με Πόρτο και Ίντερ, έχοντας το "δύο στα δύο" στους τελικούς του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με την Τσέλσι βρίσκεται ένα βήμα από την τρίτη του συμμετοχή με τρίτη διαφορετική ομάδα και φιλοδοξεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χάπελ.

Τα φώτα, λοιπόν, πέφτουν στο Στάμφορντ Μπριτζ για τον επαναληπτικό του 0-0 του Βιθέντε Καλδερόν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στον τελικό της Λισαβόνας, η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το σαρωτικό και ιστορικό εκτός έδρας 4-0 επί της Μπάγερν στο Allianz Arena, περιμένει τη δεύτερη φιναλίστ.

Αν είναι η Τσέλσι, ο Μουρίνιο θα κάνει ρεκόρ και πράγματι, γίνεται αντιληπτό ότι, μιας και στην Premier League οι ελπίδες κατάκτησης του τίτλου είναι μόνο μαθηματικές, το βάρος έχει πέσει στο Champions League.

Ο Πορτογάλος, στη συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα της αναμέτρησης, ήταν επιθετικός και υπεραμύνθηκε το συστήματός του κόντρα σε Ατλέτικο στη Μαδρίτη και Λίβερπουλ στο Μέρσεϊσαϊντ, για την οποία κατακρίθηκε εντόνως.

"Ακολουθούμε την πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο έχει γεμίσει φιλοσόφους. Πολλοί από αυτούς δε με έχουν καταλάβει ακόμη. Αν μια ομάδα δεν αμύνεται καλά, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Χρειάζεται ισορροπία. Όταν η Ατλέτικο είχε τη μπάλα, έπρεπε να αμυνθούμε, αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα και η Ατλέτικο είναι ομάδα που επιδιώκει να κρατάει πολύ τη μπάλα. Πρέπει να τους σταματήσεις από το να σκοράρουν. Ταυτόχρονα, πρέπει να προσαρμοστείς στο παιχνίδι του αντιπάλου και να βάλεις και τους κατάλληλους παίκτες", εξήγησε ο Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος, πάντως, δείχνει ότι το βράδυ της Τετάρτης θα τα παίξει όλα για όλα. Δήλωσε ότι ο Τζο Τέρι θα παίξει κανονικά και θα είναι ο αρχηγός της Τσέλσι στην αναμέτρηση με τους ροχιμπλάνκος. Επίσης, θα επιστρέψει και ο Αζάρ, παρότι ο προπονητής του παραδέχτηκε ότι δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ ο Τσεχ είναι νοκ-άουτ.

Από την Αγγλία εκτιμούν ότι ο Μουρίνιο θα βάλει στο αρχικό σχήμα και έναν από τους "ήρωες" του διπλού στο Άνφιλντ, τον Σενεγαλέζο Ντεμπά Μπα.


Οι προπονητές που έχουν βρεθεί σε δύο τελικούς Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες:


1. Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Κλαμπ Μπριζ, Αμβούργο) - 3

2. Ζοσέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ)

3. Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν Μονάχου)

4. Λουίς φαν Χάαλ (Αγιαξ, Μπάγερν Μονάχου)

5. Ούντο Λάτεκ (Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Γκλάντμπαχ)

6. Βιγιαντίν Μπόσκοφ (Ρεάλ, Σαμπντόρια)

7. Οτμαρ Χίτσφελντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου)

8. Κάρλος Αντσελότι (Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης)
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!