Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014


Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 371 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο 7-0 επί της Οσασούνα κι έγινε ο αρχισκόρερ της σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια μία εβδομάδα πριν από το clásico με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ηλικία 26 ετών και 9 μηνών, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 371 γκολ σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με το χατ τρικ που σημείωσε στο 7-0επί της Οσασούνα, πριν από το clásico της επόμενης εβδομάδας στην Primera Division. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει επιστρέψει φουριόζος από τον τραυματισμό του και κατέρριψε το τελευταίο σπουδαίο ρεκόρ σκοραρίσματος του συλλόγου, προσπερνώντας τον Ισπανοφιλιππινέζο Παουλίνο Αλκάνταρα, που είχε μεγαλουργήσει προπολεμικά με 369 τέρματα για τους "μπλαουγκράνα".

 Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 18' και βρήκε δίχτυα για 10η φορά στα τελευταία 4 παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο 63' κι έπιασε στην κορυφή των φετινών σκόρερ πρωταθλήματος τον Αλέξις Σάντσες. Στο 88' σημείωσε και το τελευταίο τέρμα του στη βραδιά, ολοκληρώνοντας το 25ο χατ τρικ με τους "μπλαουγκράνα".Ο Χιλιανός επιθετικός, από την πλευρά του, βρήκε ξανά τα δίχτυα από κοντά μετά από μία ομαδική προσπάθεια στο 1ο ημίχρονο, η οποία άρχισε από τον Αντρές Ινιέστα, που μαζί με τον Μέσι διακρίθηκαν στην αναμέτρηση του "Καμπ Νόου". Ο Ισπανός μέσος έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα στο 34' με ένα φανταστικό διαγώνιο σουτ κι έδειξε ότι κι αυτός είναι έτοιμος για τη μάχη που θα κρίνει εν πολλοίς τη μάχη του τίτλου. Κρίστιαν Τέγιο και Πέδρο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπαρτσελόνα, που αποτελεί συνάμα ψυχολογική τόνωση για το ντέρμπι της Κυριακής.
http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!