Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Έχουν περάσει κοντά 250 χρόνια από την χρονιά που έκανε την εμφάνιση του το πρώτο χαρτί υγείας στην Γαλλία. Παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο μέσα στον χρόνο μέχρι ...

τις αρχές του 1970 οπότε εισήλθαν τα πρώτα χαρτιά υγείας από ανακυκλώσιμο χαρτί. Την τελευταία δεκαετία που το marketing άρχισε να πειραματίζεται με το συγκεκριμένο είδος βασικής ανάγκης μπήκε χρώμα, άρωμα, περισσότερα φύλλα και στρώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε ανάγλυφο.

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ψάχνοντας το επόμενο βήμα πραγματοποιούν συχνά έρευνες για να δουν τι είναι αυτό που θέλουν οι καταναλωτές ώστε να τους το προσφέρουν πρώτοι. Σε μία τέτοια έρευνα - που διεξήχθη για λογαριασμό της SCA, της πολυεθνικής που παράγει μεταξύ των άλλων το χαρτί Zewa - σε Βέλγιο, στην Γαλλία και την Ισπανία η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δήλωσε ότι θα ήθελε ένα χαρτο-κύλινδρο που απορρίπτεται στη λεκάνη και διαλύεται στο νερό, με κύριο λόγο την πρόσθετη διευκόλυνση (38%) που προσφέρει.

Η σουηδική εταιρεία το έψαξε και προχώρησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης καινοτομίας δημιουργώντας το Zewa Aqua Tube, ένα υδατοδιαλυτό χαρτοκύλινδρο ο οποίος μπορεί να απορριφθεί στην λεκάνη και να διαλυθεί.

Το προϊόν κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο σε αγορές τις Δυτικής Ευρώπης και σύμφωνα με την SCA που το παρουσίασε την Πέμπτη και στους Έλληνες δημοσιογράφους δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα από την καινοτομία που είναι 100% ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Zewa Aqua Tube, το οποίο παρασκευάζεται από τις ίδιες ίνες με το χαρτί υγείας και ζυγίζει περίπου όσο 6 φύλλα χαρτιού υγείας, μπορεί εναλλακτικά να ανακυκλωθεί. 

Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας με την οποία συνεργάζεται η SCA στην Ελλάδα και αντικαθιστά το σύνολο των χαρτοκύλινδρων των 16 κωδικών προϊόντων ρολών υγείας Zewa. To σήμα σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας είναι από τα τέλη του 2013 No1 στην ελληνική αγορά, θέση που κατείχε ήδη σε εταιρικό επίπεδο μαζί με το δεύτερο σήμα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, το Delica.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!