Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε ένας δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, ο οποίος απέκτησε το πιο ακριβό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής.
Ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του, έκλεισε συμβόλαιο 201 εκατ. δολαρίων, το πιο ακριβό στα χρονικά σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα μπήκε ήδη στο βιβλίο Γκίνες, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τον Ντέιβιντ Γκέφεν, τον κροίσο του Χόλιγουντ που το 1990 είχε κάνει ασφάλεια για 100 εκατ., δημιουργώντας το ρεκόρ που ίσχυε.
Για να κλείσει η συμφωνία με το ανώνυμο δισεκατομμυριούχο χρειάστηκαν επτά μήνες διαπραγματεύσεων και ο συνασπισμός 19 ασφαλιστικών εταιρειών, αφού δεν υπήρχε μία που να μπορούσε να σηκώσει ατομικά αυτό το «βάρος».
Σύμφωνα με τον Ντόβι Φράνσες, τον άνθρωπο που έκλεισε τη συμφωνία, ο δισεκατομμυριούχος δεν θέλει να ανακοινωθεί το όνομά του για δύο λόγους: την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, αλλά και να μην μάθουν τα νέα οι κληρονόμοι του. «Θέλει οι συγγενείς του να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά», είπε ο Φράνσες στο Associated Press.
Οπως εξήγησε ο ίδιος, η ασφάλεια έγινε προκειμένου οι κληρονόμοι να μη χρειαστεί να πληρώσουν 45% φόρο περιουσίας έπειτα από το θάνατο του κροίσου. Οσο για το κόστος του συμβολαίου, το ετήσιο ασφάλιστρο είναι «χαμηλό, μονοψήφιο ποσό εκατομμυρίων», σύμφωνα με τον Φράνσες.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!