Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Προσωρινή ήταν η παραμονή της ManCity στην κορυφή της Premier. Η ήττα από την Chelsea μέσα στο Etihad την έριξε και πάλι στη 2η θέση και μάλιστα με συγκάτοικο την ομάδα του Μουρίνιο, στον οποίο υποκλίθηκε όλη η ποδοσφαιρική Αγγλία για το κοουτσάρισμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η κατάσταση όμως είναι τόσο ρευστή που δεν αποκλείεται να έχουμε νέες αλλαγές αυτή την αγωνιστική που το πρόγραμμα περιλαμβάνει ντέρμπι αλλά και ματς-παγίδες. 
Το μεγάλο παιχνίδι γίνεται στο Anfield όπου η Liverpool υποδέχεται την πρωτοπόρο Arsenal ( Σάββατο 14.45 ). Οι Λονδρέζοι έχουν κτίσει τα 4 τελευταία χρόνια μια καλή παράδοση στο Merseyside έχοντας τρεις νίκες , ενώ η πιο πρόσφατη νίκη της Liverpool ήταν το 2007 . Στον πρώτο γύρο οι κανονιέρηδες είχαν επικρατήσει με 2-0. Η ManCity, μετά το στραπάτσο από τη Chelsea ταξιδεύει στο Norwich με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την επαναφέρει πιθανόν στην κορυφή ( Σάββατο 17.00). Το 7-0 του πρώτου γύρου ίσως να αποτελέσει ένα καλό κίνητρο για τους γηπεδούχους αλλά η διαφορά των δυο ομάδων είναι μεγάλη. Η φορμαρισμένη Chelsea υποδέχεται τη Newcastle στη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου με 2-0 , της μιας από τις τρεις που έχει υποστεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Οι ανθρακωρύχοι προέρχονται από τρεις συνεχείς ήττες και θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο Stamford Bridge το Σάββατο 17.00. Πολύ ενδιαφέρον και το ματς στο White Hart Lane όπου η Tottenham φιλοξενεί την Everton ( Κυριακή 15.30). Τέλος ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τους Έλληνες φιλάθλους θα είναι αυτό στο Old Trafford το απόγευμα της Κυριακής 18.00, με την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, ManUnited να υποδέχεται την ουραγό Fulham των Καραγκούνη και Μήτρογλου που πιθανόν να βρεθούν μαζί στους αρχικούς 11 του Meulensteen .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45  LIVERPOOL ARSENAL
                                                 ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 MANCHESTER UNITED - FULHAM

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με το ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή να έχει πλέον μηδενιστεί στη Bundesliga , η προσοχή στρέφεται, όσον αφορά τη Bayern, στα ρεκόρ που συνεχίζει να καταρρίπτει. Αυτή τη στιγμή μετράει 11 συνεχείς νίκες και συνολικά 17 σε 19 αγώνες. Η προσπάθεια για να διευρύνει αυτό το σερί περνάει από τη Νυρεμβέργη ( Σάββατο 16.30) όπου η τοπική ομάδα , παρά τη χαμηλή θέση στη βαθμολογία, έχει δυο συνεχόμενες νίκες με σύνολο τερμάτων 7-1. Από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο Ribery ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο θρύλος της Bayern , Franz Beckenbauer. Στα 33  τελευταία παιχνίδια που έχει σκοράρει η ομάδα του σημείωσε ισάριθμες νίκες και χρειάζεται ένα ακόμη για να καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ. Κατά τα άλλα το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται την Παρασκευή 21.30 στο Borussia Park μεταξύ της Gladbach και της Leverkusen με φόντο μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Η Dortmund έχει δύσκολη αποστολή στη Βρέμη (Σάββατο 16.30) και η Schalke , που βρίσκεται κι αυτή πλέον σε τροχιά ChL, φιλοξενεί το Αννόβερο ( Κυριακή 18.30). Ενδιαφέρον και το παιχνίδι Wolfsburg-Mainz ( Σάββατο 16.30) στη μάχη για μια θέση στο Europa League.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30  WERDER BREMENBORUSSIA DORTMUND

ΙΣΠΑΝΙΑ

Χρειάστηκε να περιμένει 22 αγωνιστικές η Atletico για να πατήσει κορυφή μόνη της , να πάρει δηλαδή αυτό που δικαιωματικά αξίζει με την εικόνα που παρουσιάζει από την αρχή του πρωταθλήματος. Για να γίνει βέβαια αυτό έβαλε το χεράκι της και η Barcelona που πραγματοποίησε μια θλιβερή εμφάνιση απέναντι στη Valencia και γνώρισε μια απρόσμενη (;) ήττα μέσα στο σπίτι της. Στην Ανδαλουσία και την πόλη της Αλμερία θα ταξιδέψει αυτή την αγωνιστική η ομάδα του Simeone για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα ( Σάββατο 23.00) σε μια προσπάθεια αφενός να παραμείνει στην κορυφή και αφετέρου να ξεπεράσει τη βαριά ήττα που γνώρισε μεσοβδόμαδα με 3-0 από τη Real για το Copa del Rey. Νωρίτερα στις 21. 00 η βασίλισσα, με τον αέρα του θριάμβου στο κύπελλο αλλά χωρίς τον τιμωρημένο Ronaldo, υποδέχεται την επικίνδυνη  Villareal  ενώ η Barcelona  την Κυριακή 22.00 δοκιμάζει τις αντοχές της στο Sanchez-Pizjuan απέναντι στην Sevilla , την οποία είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο δύσκολα με 3-2 χάρη σε γκολ του Alexis στις καθυστερήσεις. Ένα παιχνίδι στο οποίο ίσως να παίζονται για τη Barcelona πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00  SEVILLA - BARCELONA

ΙΤΑΛΙΑ

Πολλά ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η 23η αγωνιστική της Serie A. Δεσπόζει το ντέρμπι της πρωτεύουσας μεταξύ Lazio Roma ( Κυριακή 16.00) αλλά και αυτό ανάμεσα σε Napoli Milan ( Σάββατο 21.45) . Μπορεί οι βαθμολογικές διαφορές των αντιπάλων να είναι μεγάλες αλλά το ειδικό βάρος της φανέλας θα παίξει όπως πάντα το ρόλο του. Μεγάλο παιχνίδι και στη Βερόνα όπου η πρωτοπόρος Juventus φιλοξενείται από την Hellas Verona του Βαγγέλη Μόρα ( Σάββατο 16.00) . Η διαφορά των 9 βαθμών, της ομάδας του Conte από τη Roma, δίνει  μια άνεση στη Μεγάλη Κυρία αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21.45 NAPOLI – MILAN
                                                   ΚΥΡΙΑΚΗ 16.00 LAZIO – ROMA

Ντέρμπι κορυφής και στο Γαλλικό πρωτάθλημα με τη δεύτερη Monaco να υποδέχεται στο πριγκιπάτο την πρωτοπόρο  Pari Saint-Germain , σε ένα ντέρμπι αστέρων που αξίζει να παρακολουθήσετε  το βράδυ της Κυριακής 22.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα της Superleague

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

15.00  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
17.15  ΑΠΟΛΛΩΝ – ΞΑΝΘΗ
19.30  ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

15.00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17.15  ΚΑΛΛΟΝΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
17.15  ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
19.30  ΠΑΟ – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

17.15  ΟΦΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
19.30  ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!