Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το ποδήλατο στην Ελλάδα και χιλιάδες πολίτες το έχουν πλέον εντάξει στην καθημερινή τους ζωή.
Δεκαεπτά δήμοι στην Ελλάδα έχουν ήδη εντάξει για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δημοτών τους, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Τουλάχιστον άλλοι 19, είναι εκείνοι που θα ήθελαν να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους δημότες τους, αλλά προς το παρόν τα σχέδιά τους αναβάλλονται.
Πρόβλημα στην επέκταση του μέτρου και σε άλλους δήμους είναι η έλλειψη πόρων όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο Χάρης Σιακαντάρης, διαχειριστής από τη Cyclopolis ΕΠΕ.
Οι δήμοι όπου οι εγκαταστάσεις τέτοιων συστημάτων κρίνονται ως πιο επιτυχείς, με βάση τους δήμους που έχει εγκαταστήσει το σύστημα η Cyclopolis, είναι του Μαραθώνα, του Μοσχάτου και του Ναυπλίου.
Τα Συστήματα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (Bike-Sharing Systems) είναι ηλεκτρονικά, αυτοματοποιημένα συστήματα που προσφέρουν τη δυνατότητα για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ποδηλάτων. Διατίθενται στους χρήστες σε δημόσιους χώρους από ειδικούς αυτοματοποιημένους σταθμούς μέσω ηλεκτρονικού συστήματος διαμοιράσματος.
Μοναδική προϋπόθεση για το χρήστη είναι η ταυτοποίησή του πριν παραλάβει το ποδήλατο, για την οποία απαιτείται μία απλή αίτηση (ηλεκτρονική ή/και έγγραφη). Ο χρήστης γίνεται συνδρομητής και μπορεί να ξεκλειδώσει ένα ποδήλατο από τους ειδικούς σταθμούς, να το χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του και, αφού ολοκληρώσει τη χρήση του, να το επιστρέψει σε οποιονδήποτε σταθμό.
Σήμερα, περισσότερες από 350 πόλεις παγκοσμίως προσφέρουν συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!