Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που συζητά σήμερα την προσφυγή τους για τη διαθεσιμότητα, περικυκλώνουν δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 09:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49.

«Οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Και προστίθεται:  «Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στην προσφυγή τους προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 βάσει των οποίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των Δήμων, με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών Δημοτικών Αστυνομικών.»

Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί

Εκτός από την ΠΟΕ-ΟΤΑ 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ  και τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής η Διδασκαλικής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ στις 10.30 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ διαμηνύει ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που μεταφέρουν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.

http://www.aftodioikisi.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!