Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

"Παράθυρο" για την προώθηση του μητρικού θηλασμού αποτελεί η λειτουργία του Τμήματος Προετοιμασίας για τη Μητρότητα που λειτουργεί πιλοτικά στην Α' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου".
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, πραγματοποιείται ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση ομάδων σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του εμβρύου, τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές της εγκύου, τους τρόπους έναρξης και τα στάδια τοκετού, το ρόλο του συντρόφου κατά τον τοκετό, τις μεθόδους ανακούφισης του πόνου κατά τον τοκετό (αναπνοή, στάσεις και θέσεις τοκετού), τη συναισθηματική πλευρά της λοχείας, το θηλασμό, την ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού μητέρας - πατέρα - νεογέννητου και την υποδοχή και φροντίδα του νεογέννητου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο 2313323383, ώρες 12.00-14.00(υπεύθυνη Ευαγγελία Σαράντη, μαία και προϊσταμένη αίθουσας τοκετών, Ευαγγελία Βοζίκη, μαία).
Στο "Παπαγεωργίου" λειτουργεί επίσης ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και υποστήριξης μητρικού θηλασμού, η οποία είναι το 2313323390.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!