Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014


Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Fulham ήταν ασφαλώς το πιο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας που πέρασε για τους « Έλληνες της διασποράς» . Ο διεθνής επιθετικός μας κάνει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του αλλά συγχρόνως βάζει και ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Του ευχόμαστε να τα καταφέρει . Η Fulham μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Premier League αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας παρασύρει σε συγκρίσεις που απλά δεν μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε Ελληνικό και Αγγλικό πρωτάθλημα. Στον κατάλογο των ποδοσφαιριστών που ακολουθεί η στήλη προστέθηκε και ο Αλέξανδρος Τζιώλης που δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Τουρκική Kayserispor, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Τουρκικής Super Lig και παλεύει για τη σωτηρία της. Στα αξιοσημείωτα το πρώτο φετινό γκολ του Φάνη Γκέκα όπως και το ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα της Zwolle του Θανάση Καραγκούνη. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 0-3 επί της Newcastle.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Aston Villa χάρη σε γκολ του Mirallas στο 85’. Ο Βέλλιος έμεινε για μια ακόμη αγωνιστική στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Λευκή ισοπαλία για τη Boro στην έδρα της Doncaster αυτή τη φορά, με τον Έλληνα πορτιέρο να παραμένει στον πάγκο.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής στη νέα εντός έδρας ήττα με 0-3 από τη Southampton που βύθισε στον πάτο της βαθμολογίας την ομάδα του νότιου Λονδίνου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Πρώτη νίκη στο 2014 για τη Dortmund εκτός έδρας επί της Braunschweig με 1-2 και τον Σωκράτη να αγωνίζεται όλο τον αγώνα με καλή απόδοση.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών και είδε τη νίκη με 2-1 επί της Stuttgart
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Νέα νίκη για τη Schalke αυτή τη φορά επί της Wolfsburg με 2-1 και τον Κυριάκο να παραμένει στον πάγκο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) :Δεν αποτελεί πλέον είδηση η παρουσία του Βύντρα στην αρχική ενδεκάδα της Levante. Ήταν και πάλι καλός για 90’ λεπτά στην λευκή ισοπαλία με τη Rayo. Ο Καράμπελας εξέτισε την ποινή του από την αποβολή στον τελευταίο αγώνα με τη Sevilla.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Εντός έδρας ήττα για τη Granada με 1-2 από τη Celta. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88’ μετά από λάθος του βασικού πορτιέρο της ομάδας Roberto. Ο Καρνέζης, που ήταν στον πάγκο,  εξακολουθεί να μην παίρνει ευκαιρίες και αυτό όσο περνά ο καιρός είναι ανησυχητικό για τον ίδιο αλλά κυρίως για την Εθνική ομάδα που τον χρειάζεται ετοιμοπόλεμο το καλοκαίρι στο Μουντιάλ.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον Κονέ που αγωνίστηκε όλο τον αγώνα απέναντι στην Udinese και βρήκε την ομάδα του  πάλι ηττημένη με 0-2. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 74’ χωρίς όμως να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία 1-1 με τη Milan στο San Siro.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 48’ με την ομάδα του πίσω στο σκορ με 0-1 από τη Sampdoria αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει  με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Ενδεκαδάτος και πάλι ο Μόρας στην εκτός έδρας νίκη επί της Sassuolo με 1-2.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) :  Ήταν στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με την Parma που κράτησε όμως μόλις 11 λεπτά αφού διακόπηκε οριστικά λόγω βροχής. Η συνέχεια θα δοθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Fiorentina.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA-SPEZIA) : Δεν μπόρεσε να κερδίσει μια θέση στην ομάδα ο Γκέντσογλου κι έτσι από τις 21/1 επέστρεψε δανεικός στη Spezia, ομάδα της Serie B, από όπου είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι. Στο παιχνίδι της νέας του ομάδας απέναντι στη Juve Stabia που έληξε ισόπαλο 1-1 δεν ήταν στην αποστολή.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Νέα νίκη , αυτή τη φορά επί της St.Mirren με 1-0, και τον Έλληνα διεθνή να μένει στον πάγκο .

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Πρώτη εμφάνιση του νεαρού άσου στην αρχική ενδεκάδα με πολύ καλή παρουσία και νίκη 3-1 επί της Roda.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός και για 90’ λεπτά στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Zulte Waregem.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Oostende

ΤΟΥΡΚΙΑ


ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Πολύ καλή εμφάνιση και το πρώτο γκολ της χρονιάς για τον Φάνη Γκέκα στην άνετη νίκη με 3-0 επί της Sivasspor. Ο διεθνής επιθετικός μας σκόραρε το τρίτο γκολ ενώ είχε δώσει και την ασίστ στο δεύτερο. Έγινε αλλαγή στο 83’όταν όλα είχαν κριθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!