Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η πείνα «ξυπνά» τις βραδινές ώρες… και η βουλιμία, ειδικά για το γλυκό που περίσσεψε, δεν έχει τέλος! Αμέτρητα άτομα πάσχουν από τη γνωστή και ως νυχτερινή υπερφαγία, αφού διακόπτουν το νυχτερινό ύπνο τους για να «δοκιμάσουν» λίγο από τα σνακς που υπάρχουν μέσα στο ψυγείο. Και όμως, ακόμα κι αν ακούγεται απίστευτο, εκείνη τη στιγμή μπορούν να καταναλώσουν πάνω από το 25-50% των ημερήσιων θερμίδων τους. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βάλετε ένα τέλος σε αυτή τη συνήθεια… και να χάσετε τα περιττά κιλά σας!

Αντιμετωπίστε την νυχτερινή υπερφαγία

-Τρώγοντας ένα μικρό σνακ το βράδυ, το οποίο να είναι γεμάτο υδατάνθρακες. Αρνηθείτε το λίπος, το νάτριο και τη ζάχαρη και κοιμηθείτε πιο εύκολα.

- Μην παραγεμίζετε τα ντουλάπια και το ψυγείο με φαγητά ή γλυκά που θεωρούνται πειρασμοί για εσάς.

-Πείτε «όχι» στην καφεϊνη, το αλκοόλ και το τσιγάρο, ώστε να κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδυ.

-Εάν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, μη σηκωθείτε από το κρεβάτι αμέσως. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε και πάλι!

-Κρατήστε ένα πρόγραμμα διατροφής κάθε ημέρα και μην παραλείπετε κανένα γεύμα, ιδίως το πρωινό.

Οι φοιτητές κάνουν τις περισσότερες επιδρομές στο ψυγείο!

Πρόσφατες έρευνες στην Ινδία απέδειξαν ότι η πλειοψηφία των ατόμων που ξυπνούν χαράματα και τρέχουν προς το ψυγείο είναι κυρίως φοιτητές που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά κατά την περίοδο της εξεταστικής. Εκτός από τους φοιτητές, μεγάλο ποσοστό κατέχουν, όσοι πάσχουν από άτυπη κατάθλιψη, οι παχύσαρκοι και όσοι συνηθίζουν να τρώνε χωρίς πρόγραμμα.

Το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας οδηγεί σε πρόσθετη αύξηση του σωματικού βάρους και ίσως μπορεί να οφείλεται σε ψυχιατρική διαταραχή, ειδικά αν αυτό συμβαίνει σε μόνιμη κατάσταση. Άλλοι επισκέπτονται το ψυγείο νυχτιάτικα, επειδή δεν τρώνε πολύ το πρωί, ενώ μερικοί επειδή είναι αναστατωμένοι, αγχωμένοι ή απλά έχουν αϋπνίες! Ωστόσο, ακόμα και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού στο βραδινό γεύμα ή το έντονο συναίσθημα θλίψης μπορεί να οδηγήσουν… προς την αναζήτηση τροφής στη μέση της νύχτας!

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!