Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014


Ο 19χρονος Ντομένικο Μπεράρντι σημείωσε καρέ και οδήγησε την Σασουόλο σε απίστευτη ανατροπή και ταπείνωση της Μίλαν με 4-3 για την 19η αγωνιστική της Serie A. Η Γιουβέντους έφτασε τις 11 σερί νίκες αφού χρειάστηκε 7 λεπτά για να "καθαρίσει" με την αντίσταση της Κάλιαρι στη Σαρδηνία (4-1). Η Ρόμα συνήλθε από την ήττα στο ντέρμπι κορυφής και διέλυσε με 4-0 την Τζένοα στο "Ολίμπικο". Η Νάπολι πέρασε νικηφόρα από την "καυτή" έδρα της Βερόνα. "Κόλλησε" στο μηδέν η Φιορεντίνα με Τορίνο.

Ονομάζεται Domenico Berardi, είναι 19 χρονών και από το καλοκαίρι ανήκει στη Γιουβέντους, έναντι ενός παίκτη (Λούκα Μαρόνε) και 4.500.000 ευρώ. Η "γηραιά κυρία" έκανε ιδανικό deal, αφού στις 12 Ιανουαρίου του 2014 ο νεαρός Ιταλός έφτανε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, με 4 τέρματα απέναντι στη Μίλαν, στη νίκη 4-3 τηςΣασουόλο. Ο πρώτος παίκτης που σημειώνει καρέ κόντρα στους "ροσονέρι" στην ιστορία της Serie A αφυπνίστηκε όταν είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από τα τέρματα των Ρομπίνιο και Μάριο Μπαλοτέλι.
Η αμυντική λειτουργία των "ροσονέρι" κυμάνθηκε στα γνωστά οικτρά επίπεδα, με συνέπεια ο Μπεράρντι να αρχίσει το σόου. Συνεπικουρούμενος από τον Σιμόνε Τζάτζα στην επίθεση της ομάδας με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, νίκησε 4 φορές τον Κριστιάν Αμπιάτι μέσα σε 47 λεπτά και εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο αποσβολωμένος Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στο παιχνίδι τους Ρικάρντο Μοντολίβο και Τζιαμπάολο Πατσίνι και λίγο αργότερα ο Κεϊσούκε Χόντα έκανε ντεμπούτο. Οι φιλοξενούμενοι ζωήρεψαν στην επίθεση, γλίτωσαν μεγαλύτερο "στραπάτσο" από τις αντεπιθέσεις, είχαν δύο δοκάρια με τους Χόντα και Πατσίνι, μείωσαν με τον Μοντολίβο, αλλά δεν απέφυγαν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από 2-0 μετά από 12 χρόνια (3-2 από την Ουντινέζε).

Επτά λεπτά ήταν αρκετά για τη Γιουβέντους ώστε να υποτάξει τηνΚάλιαρι στη Σαρδηνία και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που τη διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό τίτλου. Το 1-1 του 73' έγινε 4-1 στο 80', με τους "μπιανκονέρι" να πιάνουν από το λαιμό τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά και να οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Ντιέγο Λόπες προηγήθηκε με τον Μαουρίσιο Πινίγια στο 21' και δημιούργησε καλές στιγμές που θα να την κρατήσουν μπροστά στο σκορ παρά τη γρήγορη ισοφάριση του Φερνάντο Γιορέντε.
Ο Βάσκος επιθετικός πήρε τη "σκυτάλη" από τον αρχισκόρερ του συλλόγου, Κάρλος Τέβες, ο οποίος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός σε αυτό το παιχνίδι. Το πέρασμα των λεπτών ανάγκασε τους "μπιανκονέρι" να πιέσουν περισσότερο για το γκολ. Ο Αντόνιο Κόντε αντικατέστησε τον Αντρέα Πίρλο με τον Κλαούντιο Μαρκίζιο και λίγο αργότερα άρχισε το φεστιβάλ τερμάτων. Πρώτα ο Ιταλός μέσος, στη συνέχεια ο Γιορέντε και τέλος ο Στέφαν Λίχτσταϊντερ νίκησαν τον Αντόνιο Αδάν και έδωσαν την 11η σερί νίκη στη "γηραιά κυρία".

Περισσότερες ειδήσεις και στιγμιότυπα εδώ : http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!