Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θερμός είναι ο φετεινός χειμώνας για την υγεία, αφού μετά τους γιατρούς οι οποίοι με αφορμή την μεταρρύθμιση στην υγεία βρίσκονται ενάμισυ μήνα σε απεργίες, και οι φαρμακοποιοί, ετοιμάζονται να σηκώσουν την δική τους αγωνιστική «σημαία».  

Ήδη, τα δύο κορυφαία θεσμικά όργανα του φαρμακευτικού κλάδου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας, ανεβάζουν τους τόνους επιχειρώντας να προασπίσουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο.

Σήμερα το μεσημέρι (3.30) οι φαρμακοποιοί της Αττικής πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας με στόχο όπως αναφέρουν, να μάθουν τι σχεδιάζεται από την κυβέρνηση για τον κλάδο.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για την προσεχή Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο Intercontinental.
 Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος εντελώς συμβολικά,
«Εφθασε  η ώρα να πάρουμε τις τύχες των φαρμακείων μας στα χέρια μας... και να αντιδράσουμε δυναμικά σε αυτά που επιβουλεύονται όχι μόνο για εμάς αλλά για την φαρμακευτική  περίθαλψη...!
Εφθασε η στιγμή να αποδείξουμε σε όλους ότι υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και δεν υποκύπτουν σε τετελεσμένα γεγονότα...!
Ηθρε η ώρα να σταματήσουμε τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας ... από τους δήθεν σωτήρες μας...!
Ηρθε η ώρα να μάθουμε από πρώτο χέρι τι σχεδιάζουν να κάνουν για εμάς ...χωρίς εμάς !

Εν τω μεταξύ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε χθες και παρών ήταν ο υπουργός Υγείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, έθεσε ενώπιον των ευθυνών του τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και ξεκαθάρισε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι διάτρητη, κατά παραγγελία του Υπουργού κ. Χατζηδάκη και σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

 Αναφορικά με το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ- για τα οποία οι φαρμακοποιοί επιμένουν ότι δεν πρέπει να πωλούνται εκτός φαρμακείων, ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε ότι «οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, είναι οι χαμηλότερες στη χώρα μας από όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει λοιπόν το κίνητρο να βγουν τα ΜΥΣΥΦΑ από τα φαρμακεία. «Δεν είναι δυνατόν εκτός αν θέλετε να πάνε στις λαϊκές!».

Ο υπουργός Υγείας, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ακόμη:
«Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση  ότι δεν θα επιτρέψουν τα φάρμακα να πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ ή στην ελεύθερη αγορά.
Πάνω από όλα έχει σημασία η Υγεία του Έλληνα Πολίτη, η Υγεία του Έλληνα ασθενή. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Παρακολουθούμε την τήρηση ή μη των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του υπουργού υγείας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά που φημολογούνται, την επόμενη ώρα θα κλείσουμε τα φαρμακεία μας, θα κατέβουμε στους δρόμους, θα διακόψουμε τις συμβάσεις με όλα τα ταμεία».

Αναφορικά και πάλι με τους γιατρούς, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 1030 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ  βρίσκονται σε απεργιακές  κινητοποιήσεις μέχρι τις 17 Ιανουαρίου ήδη από τις 25 Νοεμβρίου και το κλίμα κάθε άλλο, παρά φαίνεται ότι θα ομαλοποιηθεί, αφού το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, δημιουργεί εκρηκτικό περιβάλλον. Στο νομοσχέδιο γίνεται σαφές ότι όσοι γιατροί παραμείνουν στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξουν την μορφή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ωστόσο ο ιατρικός κλάδος αντιδρά στο σχέδιο αυτό.

Αναφορικά με τα Πολυιατρεία, όπως επανέλαβε χθες κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα κλείσει κανένα Πολυιατρείο, ενώ όσα βρίσκονται κοντά με Κέντρα Υγείας θα συνεννωθούν προκειμένου να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος. Αυτό θα γίνει μετά τον χωροταξικό σχεδιασμό που θα γίνει πολύ σύντομα.
Και όλα αυτά γίνονται, όπως τόνισε, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις δύο μηνών στα ραντεβού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!