Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Το Twitter είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αφηγούνται ιστορίες όλη τη μέρα, κάθε μέρα». Με αυτό το μότο το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγγέλλει τον δεύτερο λογοτεχνικό διαγωνισμό του.

Το 2ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Twitter 2014 θα διεξαχθεί βεβαίως online στο Twitter από τις 12 ως τις 16 Μαρτίου. Όσοι επιθυμούν να βρίσκονται σε θέση ιδιαίτερης προβολής θα πρέπει να στείλουν στο Twitter μια αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ως τις 5 Φεβρουαρίου. Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν συνοπτικά το είδος και την υπόθεση της αφήγησής τους και πώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν το Twitter για να τη διηγηθούν.

Μια κριτική επιτροπή θα αποφασίσει ποιες προτάσεις έχουν ενδιαφέρον να τις παρακολουθήσουμε περισσότερο. Το 1ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Twitter πραγματοποιήθηκε το 2012. Όπως και τότε η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι η αφήγηση μιας ιστορίας με tweets των 140 χαρακτήρων.

«Η πλατφόρμα του Twitter είναι ένα ισχυρό εργαλείο όχι μόνο για να μοιραζόμαστε ειδήσεις και νέα από την καθημερινή μας ζωή. Είναι ένα μέρος όπου ακμάζει η μυθοπλασία» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού. Το εφετινό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Twitter πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Αμερικανών Εκδοτών και του εκδοτικού ομίλου Penguin Random House.

Θα υπάρχει η δυνατότητα να διαβάσουμε Twitter-ιστορίες συγγραφέων τριών ταχυτήτων: συγγραφέων ήδη καταξιωμένων στον κόσμο του βιβλίου, συγγραφέων επιλεγμένων από την κριτική επιτροπή του Twitter και θα έχουν ιδιαίτερη προβολή και κάθε ενδιαφερόμενου που θέλει να συμμετάσχει ελεύθερα στον διαγωνισμό στο hashtag #TwitterFiction.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!