Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την εισαγωγή τους στους Διεθνείς Κύκλους Σπουδών της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ΕΝΑ) της Γαλλίας και των Περιφερειακών Ινστιτούτων Διοίκησης (IRA) για το έτος 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εθνική Σχολή Διοίκησης της Γαλλίας, εδώ και 60 χρόνια,  έχει δεχθεί περισσότερους από 3300 αλλοδαπούς σπουδαστές – εκ των οποίων 93  Έλληνες – από 127 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Η ENA καταρτίζει υπαλλήλους του γαλλικού δημοσίου και τους προετοιμάζει για ανώτερες υπευθυνότητες σε εθνικό,  ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα Περιφερειακά Ινστιτούτα Διοίκησης (IRA) που  βρίσκονται στην Bastia, Lille, Lyon, Metz και Nantes είναι υπεύθυνα για την κατάρτιση
του προσωπικού των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του Κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν θέση ευθύνης ανωτέρου επιπέδου, να  έχουν εξαιρετικό επίπεδο γνώσης γαλλικής, και να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή άλλο ισοδύναμο.

Χρονοδιάγραμμα – Διαδικασία:

  •  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση υποψηφιότητας (dossier de candidature ) από την ιστοσελίδα της ENA και να την καταθέσουν έως στις 20 Ιανουαρίου 2014 στην Υπηρεσία πολιτιστικής συνεργασίας και δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας (Σίνα 31 – Αθήνα), υπ’όψιν του κ. Siegfried Martin-Diaz, Ακολούθου Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής Συνεργασίας.
  • Οι εξετάσεις καταλληλότητας (προφορικές και γραπτές) θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2014 από τις υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
  • Οι εισαγωγικές εξετάσεις (προφορικές) θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2014.
  • Η έναρξη μαθημάτων των δύο κύκλων της ΕΝΑ έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2014, ενώ αυτή των IRA, τον Σεπτέμβριο του 2014.
  •  
Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εδώ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!