Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014


Όπως ήταν αναμενόμενο η χειμερινή μεταγραφική περίοδος έφερε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανακατατάξεις και μετακινήσεις Ελλήνων παικτών είτε προς το εσωτερικό είτε προς άλλες πολιτείες. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μετακόμισε από το Νότο και τη Catania προς Βορρά και την ομάδα της Torino, μια μετακίνηση που λογικά θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μια καλύτερη ομάδα με στόχο φυσικά καλές εμφανίσεις και εξασφάλιση μιας θέσης στην αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Φάνης Γκέκας όπως όλα δείχνουν φεύγει από την Τουρκία και την Konyaspor δανεικός προς Ελβετία και την Grasshopper όπου τον περιμένει ένας παλιός του γνώριμος από τις παρουσίες του σε Leverkusen και Eintracht, στην Bundesliga , ο Γερμανός τεχνικός Michael Skibbe. Επαναπατρισμός για δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους Μπουγαίδη από τη Granada B και Βλάχο από τη Brugge ως δανεικοί στον Άρη .

Αυτή την εβδομάδα η αγωνιστική κίνηση περιορίστηκε σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία αφού τα υπόλοιπα πρωταθλήματα βρίσκονται σε διακοπή. Ένα γκολ από τον Τοροσίδη και αρκετές συμμετοχές στα βασικά σχήματα των ομάδων τους ήταν ο απολογισμός για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής από τη νίκη με 1-4 επί της Fulham

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην αποστολή και στον πάγκο της Everton ο Απόστολος δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Roberto Martinez . Η ομάδα του νίκησε 2-0 τη Norwich και βρίσκεται στην 5η θέση , κοντά στο γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Boro επί της Blackpool με 0-2 και τον Έλληνα τερματοφύλακα να μένει στον πάγκο.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας συντριβή με 1-4 από τη Sunderland που έφερε τη Fulham μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Αποτελούν πλέον τους στυλοβάτες της αμυντικής γραμμής της Levante. παρόντες και πάλι για 90 λεπτά στη νίκη επί της Malaga με 1-0.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Επιστροφή στον πάγκο για τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα που είδε την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικά και να φιλοδωρεί με 4 γκολ τη Valladolid.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Μετά από πολύ καιρό παρόντες και οι δυο στην αρχική ενδεκάδα και για όλο το παιχνίδι στην εντός έδρας  λευκή ισοπαλία της Bologna με τη Lazio

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Αν και νέος στην ομάδα ήταν στην αποστολή της Torino στο παιχνίδι με τη Fiorentina που έληξε 0-0.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Έμεινε στον πάγκο στην ήττα από τη Roma με 4-0

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός και πάλι αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην απογοητευτική εντός έδρας ήττα από τη Napoli με 0-3
.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Δεν αγωνίστηκε στην νίκη της Roma με 4-0 επί τη Genoa. Μεσοβδόμαδα όμως στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Sampdoria  ξεκίνησε βασικός και με δικό του γκολ στο 6ο λεπτό έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 80’ στον αγώνα κυπέλλου με τη Roma στη θέση του γνωστού μα ς από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Enzo Mareska.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Σε τουρνουά στην Τουρκία συμμετείχε αυτό το weekend η Celtic. Αντιμετώπισε Galatasaray και Trabzonspor με τον Έλληνα άσο να μην βρίσκεται στην αποστολή και τα σενάρια αποχώρησης του να φουντώνουν. Έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Atletico Madrid και Trabzonspor και από ότι φαίνεται η θητεία του Σαμαρά στους Κέλτες βρίσκεται προς το τέλος της.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!