Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λόγω καθυστέρησης που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους (έχουν να κάνουν με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το κλείσιμο 21 οργανισμών του Δημοσίου. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (στον ρ/σ real fm) σημειώνοντας ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, έχουν ενσωματωθεί τα σχόλια που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενσωματωθούν«. Τόνισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στη λίστα των καταργούμενων φορέων» παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί από βουλευτές.
Προανήγγειλε νέο κύμα κλεισίματος φορέων, στη βάση της τρέχουσας αξιολόγησης δομών, αλλά διαβεβαίωσε ότι «κανένας μεγάλος φορέας δεν πρόκειται να κλείσει«. Θύμισε ότι «για μια σειρά από φορείς που επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει ψηφιστεί μείωση» και αυτό σημαίνει ότι μπορεί «να προκύψει ανάγκη για μείωση προσωπικού«. «Το στοίχημα είναι ο περιορισμός του μεγέθους των φορέων όχι το κλείσιμό τους» είπε περιγράφοντας τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (σ.σ. Και, βέβαια, «περιορισμός μεγέθους φορέων» δεν γίνεται χωρίς απολύσεις).
Υπερασπίστηκε την καθιέρωση ποσόστωσης στο νέο μηχανισμό αξιολόγησης (25-60-15) διερωτώμενος, «είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα σύστημα αξιολόγησης που δίνει σε όλους άριστα;«. Εξήγησε ότι στο εξής οι αξιολογητές θα υποχρεώνονται να επιλέξουν τους καλύτερους και τους χειρότερους, «όχι για να κάνουμε απολύσεις«. Και πρόσθεσε: «Και μόνο το γεγονός ότι επισημαίνεται σε έναν υπάλληλο ότι έχει αδυναμίες, είναι μια χρήσιμη πληροφορία, για να επιμορφωθεί, να βελτιωθεί, να αποκτήσει δεξιότητες, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Μας ενδιαφέρει μια αλλαγή κουλτούρας«.
Κατά τα άλλα, επέμεινε ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, ενώ απέρριψε τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού αλά ελληνικά.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!