Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία, σε Υγεία και Παιδεία, τα πρώτα 17,6 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε περίπου 13 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών. Τα υπόλοιπα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από εδώ και πέρα στον ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από παράνομο πλουτισμό και έκνομες δραστηριότητες, θα επιστρέφονται στους πολίτες.

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε: "Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω στον Πρωθυπουργό για την ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα της Παιδείας. Αποφάσισε να διατεθεί ένα τμήμα του ποσού που επιστρέφεται στους Έλληνες πολίτες στο χώρο της εκπαίδευσης. Ειδικότερα σε πολιτικές επ΄ ωφελεία των ανθρώπων, των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης στη γνώση.

Γι αυτό ανακοινώνουμε σήμερα δύο πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά και άμεση ανταποδοτικότητα.

Η πρώτη αφορά την ενίσχυση, την επιδότηση 3.000 φοιτητών εκ των οικονομικά ασθενέστερων για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης στην πόλη όπου φοιτούν, πέρα από τους φοιτητές που ήδη καλύπτονται από τα τρέχοντα προγράμματα.

Η δεύτερη πολιτική αφορά τον εφοδιασμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογίες όλων των τυφλών μαθητών, όλων των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση στη γνώση.

Είναι δύο πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα, που θα πιάσουν τόπο."

http://www.epixeiro.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!