Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC «George Stroumboulopoulos Tonight», ήταν αποκαλυπτικός μη διστάζοντας να δηλώσει ότι: «Αλλάξαμε το όνομά μας από Παπαδόπουλος σε Πέιν για να αποφύγουμε το μίσος εναντίον των Ελλήνων».
Ο δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με διττή ιδιότητα.
«Λέγομαι Παπαδόπουλος. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913 με το όνομα Παπαδόπουλος... Γίνονταν τότε διαδηλώσεις κατά των Ελλήνων και το 1915 ο παππούς μου άλλαξε το επώνυμό του. Δεν το έκανε "Πάπας", όπως πολλοί Έλληνες, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως... Οι παλιοί δεν θέλουν να μιλούν για αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως γράφει ο Γιώργος Ρούσσος στο tvxs.gr
Στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC «George Stroumboulopoulos Tonight», ο Αλεξάντερ Πέιν, μιλά μεταξύ άλλων για την καταγωγή του, τον George Clooney και τη νέα του ταινία "Nebraska":
iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!