Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ονομάζεται Paronella Park και βρίσκεται στο Queensland της Αυστραλίας.
Χτίστηκε το 1930 από έναν Ισπανό μετανάστη τον José Paronella που θέλησε να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο για μπορούν όλοι να τον επισκέπτονται και να χαλαρώνουν. Εμπνεύστηκε από τα κάστρα της πατρίδας του και κατάφερε να φτιάξει ένα πάρκο ονειρεμένο!
Ο επίγειος παράδεισός του, καταλαμβάνει μία έκταση πέντε εκταρίων και ο χώρος είναι γεμάτος από καταπράσινα φυτά. Υπάρχουν και 7.500 τροπικά φυτά που «αγκαλιάζουν» το πάρκο, ενώ το «τούνελ της αγάπης» αλλά και μυστικά περάσματα, φυσικές γέφυρες και μικρά σιντριβάνια συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα.
Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του Paronella Park είναι ο μεγάλος καταρράκτης που δεσπόζει στο κέντρο του και έχει αξιοποιηθεί υδροηλεκτρικά. Φυσικά από το πάρκο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα κάστρο. Υπάρχει λοιπόν το μικρό μεσαιωνικό κάστρο που κρύβει μέσα του θρύλους και μύθους της ισπανικής παράδοσης!
Ο επίγειος αυτός παράδεισος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες ολόκληρο το χρόνο και χιλιάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά για θαυμάσουν το φυσικό τοπίο αλλά και για… να ζήσουν το όνειρο.
Το  Paronella Park έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα του Queensland.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!