Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

18:46 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας. Αποπέμφθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

18:30
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Γερουσίας η ψηφοφορία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι. Στη μέση περίπου της ψηφοφορίας, εντός της Ολομέλειας υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και φωνές.

«Καβαλιέρε»: Ημέρα πένθους για τη Δημοκρατία

Ξεκίνησε στη Γερουσία της Ιταλίας η συζήτηση για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του για φορολογικές απάτες, ενώ την ίδια ώρα ο «Καβαλιέρε» μιλούσε στους υποστηρικτές του έξω από το σπίτι του. Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο τρεις φορές πρωθυπουργός και μεγιστάνας φαίνεται πως θα χάσει την έδρα του στη Γερουσία αλλά και τη βουλευτική του ασυλία, γεγονός το οποίο θα τον αφήσει... έκθετο μπροστά σε όλες τις δικαστικές «μάχες» που έχει ακόνη να δώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Καβαλιέρε» καταδικάστηκε τον Αύγουστο για απάτη σχετικά με την αγορά δικαιωμάτων αμερικανικών ταινιών από την εταιρία Mediaset. Χθες, μία ημέρα πριν την κρίσιμη για αυτόν ψηφοφορία, απέσυρε από τον κυβερνητικό συνασπισμό την κοινοβουλευτική ομάδα της Forza Italia, διάδοχο του Λαού της Ελευθερίας.

Ο Μπερλουσκόνι μίλησε στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το σπίτι του στη Ρώμη, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον «μίστερ TV». Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα είναι μία ημέρα πένθους για τη Δημοκρατία, ενώ έκανε λόγο για εκδίκηση ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Για μία ακόμη φορά, ο «Καβαλιέρε» επιτέθηκε στους «αριστερούς δικαστές». 
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!