Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013


Τρεις μήνες μας χωρίζουν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν  στο Σότσι της Ρωσίας από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2014.
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε στην αρχαία Ολυμπία,  στον ναό της Ήρας και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της, αρχικά επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια επί ρωσικού, όπου θα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα περνώντας από 2.900 πόλεις και χωριά από 83 περιοχές της τεράστιας Ρωσίας!
Πριν από μερικές ημέρες, στις 7 Νοεμβρίου, η Ολυμπιακή δάδα μεταφέρθηκε στο διάστημα με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Στις 9 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο πραγματοποίησε τον διαστημικό της περίπατο, παρέα με τους ρώσους κοσμοναύτες  Oleg Kotov και Sergei Ryazansky. Φυσικά η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες της Ολυμπιακής δάδας έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Είναι η 3η φορά που η ολυμπιακή δάδα ταξιδεύει στο διάστημα αλλά είναι η 1η φορά που τολμά να βγει έξω από το διαστημόπλοιο. Να σημειωθεί ότι η δάδα δεν ήταν αναμμένη κατά τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!