Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Εθελοντική δράση κλαδέματος και καθαρισμού των σηματοδοτών από κλαδιά θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την 5η Δημοτική Κοινότητα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 09:30, με αφετηρία τα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Μαρτίου και Βασ. Όλγας). Η δράση έχει σαν στόχο την επίτευξη καλύτερης ορατότητας των σηματοδοτών από πεζούς και οδηγούς, ενώ το κλάδεμα θα αναζωογονήσει και θα τονώσει τα δέντρα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Εθελοντικές Οργανώσεις πανελλαδικά, με ένα δίκτυο εθελοντών μεγαλύτερο από 5000 άτομα, ενώ η κεντρική διοίκησή της εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

«Ανάλογες δράσεις λειτουργούν συμπληρωματικά προς την καθημερινή λειτουργία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα τους. Τα αποτελέσματά τους είναι μόνο θετικά καθώς συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα της πόλης και στην προκειμένη περίπτωση στην ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος

Ζέρβας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα οι εξειδικευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μία καλύτερη πόλη.

Ο Πρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, Στέλιος Λιακόπουλος, σημείωσε ότι: «Προχωράμε στην δράση αυτή με εθελοντές της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, αφενός για την ασφάλεια και την καλύτερη σήμανση των δρόμων από τους σηματοδότες και αφετέρου για την ομορφότερη εικόνα της πόλης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος, τόνισε ότι η Ε.Ο.Δ. συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα, κοντά στους πολίτες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού τόσο σε θέματα διάσωσης όσο και σε θέματα πρόληψης.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!