Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Λατρεμένη καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους. Μια μικρή απόλαυση που δεν αποχωρίζεσαι εύκολα.
Ο καφές, είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα που δεν λείπει από την καθημερινότητά μας.
Μια κούπα καφέ για να «ξυπνήσουμε» και να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας, ένας καφές ακόμη πριν το μεσημέρι για να μας «κρατήσει» σε εγρήγορση, ένα απογευματινό καφεδάκι για να τονωθούμε…
Βέβαια, όπως για κάθε απόλαυση στη ζωή μας, έτσι και για τον καφέ, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Όλοι όμως συμφωνούν ότι τα οφέλη του είναι πολλά, αρκεί φυσικά να μην υπερβάλουμε στην κατανάλωσή του.
Πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που  αναρτήθηκε και στο NeuroscienceDC, αποκαλύπτει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ μεγιστοποιούνται κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.Ποιες είναι οι ώρες αυτές;
Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι χαμηλά. Γιατί όταν η κορτιζόλη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η ενέργεια που νιώθουμε είναι αρκετή και δεν χρειαζόμαστε κάτι για να μας «τονώσει».Όταν όμως η συγκεκριμένη ορμόνη μειώνεται, νιώθουμε πως ένα καφες  θα μας βοηθήσει να «κρατηθούμε» και να συνεχίσουμε τη μέρα μας.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα επίπεδα της κορτιζόλης κορυφώνονται μεταξύ 8.00 με 9.00 το πρωί, στη 1.00 μετά το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 6.30. Οπότε, ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον καφέ, ανάμεσα στις 9.30 με 11.30 το πρωί, και το απόγευμα πριν τις 5.00 ή μετά τις 7.00.
echoes.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!