Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013


Οταν το θέμα είναι η ομορφιά, φαίνεται πως δεν υπάρχουν όρια. Και τα σπα συνεχίζουν να αντλούν ιδέες από το ζωικό βασίλειο. Επειτα από τα σαλιγκάρια με τις αντιγηραντικές ιδιότητες, το πεντικιούρ από ψαράκια και το μασάζ πύθωνα, τώρα στο «μενού» του καλλωπισμού προστέθηκαν και τα χέλια.

Πρόκειται για τη νέα σιχαμερή μόδα, που ξεκίνησε από την Κίνα. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, πολλά σπα προσφέρουν θεραπεία απολέπισης στην οποία ο πελάτης μπαίνει σε μπανιέρα γεμισμένη με μικροσκοπικά χέλια.

Αυτά ξέρουν τη δουλειά τους. Αρχίζουν να τρώνε τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν το δέρμα τέλειο. Αν μπορεί κανείς βέβαια να αντέξει την αηδία που προκαλεί η ιδέα. Η Ευρώπη δεν άργησε να μάθει τα νέα, αλλά στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός στους επιθεωρητές υγείας, σε περίπτωση που η μόδα φτάσει στη χώρα, καθώς θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία δεν είναι ανώδυνη. Ενας 56χρονος έχει περιγράψει στη Daily Mail τον εφιάλτη που έζησε όταν αποφάσισε να ανανεωθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα σπα στην Κίνα, αλλά τελικά... διπλώθηκε από τον πόνο καθώς ένα χέλι αποφάσισε να κάνει απολέπιση στα γεννητικά του όργανα.

http://www.iefimerida.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!