Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Γεμάτο» το παιχνίδι στην O2 Arena της βρετανικής πρωτεύουσας, με συνεχείς εναλλαγές και ανατροπές του σκορ, μέχρι και το φινάλε. Μαχητής ο Βαβρίνκα, αδίκησε τον εαυτό του βάσει της απόδοσής του, αλλά τα δικά του λάθη σε κρίσιμους πόντους επέτρεψαν στον Ναδάλ  να φύγει με «καθαρή» νίκη, 7-6(5), 7-6(6), έπειτα από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα, σημειώνοντας τη 12η επικράτησή του επί του Ελβετού σε ισάριθμες αναμετρήσεις, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ.
Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον Ισπανό; Εκτός ότι πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα κλείσει τη σεζόν από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ό,τι κι αν κάνει από εδώ και πέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο μόλις θετικά αποτελέσματα έψαχνε στο Λονδίνο ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, φρόντισε να «καθαρίσει» άμεσα με αυτή την… υποχρέωση και πλέον συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά του για τη διεκδίκηση του τίτλου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εξαιρετική εμφάνιση από τον «Σταν», ο οποίος πάλεψε κάθε πόντο, μέχρι και τα τάι-μπρέικ, αντιμετώπισε όμως πρόβλημα στο τελείωμα των πόντων κάτι που εκμεταλλεύθηκε άριστα ο Ράφα τελειώνοντας τον αγώνα χωρίς απώλεια σετ.
Τα λάθη στοίχισαν στον Βαβρίνκα –το διπλό λάθος στο 5ο game έδωσε την ευκαιρία στον Ναδάλ να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2- ο οποίος έστω κι έτσι έβρισκε πάντα τον τρόπο να μένει μέσα στο παιχνίδι. Ο Ράφα προηγήθηκε με 5-3 ο Ελβετός όμως κατάφερε στο επόμενο game να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και να φέρει στη συνέχεια το ματς στα ίσια (5-5) για να οδηγηθούν οι δυο τους στο τάι μπρέικ.
Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 2-0, ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 2-2 και πέρασε μπροστά με 3-2, ο Ισπανός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 4-3, απάντησε ο Σταν με 5-4, έχασε όμως και πάλι τις ευκαιρίες του στους επόμενους τρεις πόντους, χάνοντας έτσι και το σετ, μετά το 7-5 του Ισπανού.
Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο, με τον Βαβρίνκα να παίζει αρκετά επιθετικά, χάνοντας ευκαιρίες στο 1ο και 3ο game, στα σερβίς του αντιπάλου του. Στο τρίτο μάλιστα έφτασε στο 40-15, χωρίς να μπορέσει να πάρει και τον πόντο, με τον Ναδάλ όχι μόνο να κρατά, έστω και δύσκολα το σερβίς του, αλλά να κάνει το break στη συνέχεια και να προηγείται με 3-1 και 4-1. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είχε τελειώσει για τον Βαβρίνκα, ο οποίος με νέο break έφτασε και πάλι στην ισοφάριση (4-4), αλλά η ανατροπή του έμεινε και αυτή τη φορά στη μέση.
«Καρμπόν» και το δεύτερο τάι-μπρέικ με τον Ναδάλ να προηγείται με 4-1, τον Ελβετό να ισοφαρίζει σε 4-4 και να περνά μπροστά με 5-4, αλλά τον Ισπανό να παίρνει πάλι το σετ με 8-6 και μαζί το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Ο Βαβρίνκα από την άλλη, θα πρέπει να περιμένει ως το τέλος για την πρόκριση.
Το βράδυ (22:00 ώρα Ελλάδας) ακολουθεί η αναμέτρηση του Τόμας Μπέρντιχ με τον Νταβίντ Φερέρ, οι οποίοι δεν έχουν νίκη ακόμη στο γκρουπ.
GROUP A
1. Ναδάλ 2-0 (4-0)
2. Βαβρίνκα 1-1 (2-3)
...
3. Μπέρντιχ 0-1 (1-2)
4. Φερέρ 0-1 (0-2)

gazzetta.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!