Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο Mega, για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας, τόνισε, κατ’ αρχάς, πως στόχος είναι... «η αποσύνδεση της διαθεσιμότητας από την κινητικότητα, ώστε να πραγματοποιηθεί η ορθή αναδιάρθρωση του Δημοσίου και η απορρόφηση πλεονάζοντος προσωπικού από Υπηρεσίες, που έχουν ανάγκη».

Η κα. Χριστοφιλοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης κάποιων Οργανισμών - Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου Υπουργείων, απαντώντας «και είναι και δεν είναι έτσι…» στην ερώτηση εάν ”υπάρχουν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας λίστες Φορέων Υπουργείων, που αξιολογούνται προς κατάργηση ή όχι”.

«Αναζητούνται 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι προς απόλυση μέχρι το τέλος του χρόνου»

«Διεκδικούμε να προσμετρηθούν στις απολύσεις όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις Υπηρεσίες τους με προσωρινή Διαταγή» υπογράμμισε η Υφυπουργός Δ.Μ.&Η.Δ., μιλώντας για ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής με την Τρόικα και συνέχισε:

«Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμούμε ότι, περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ο αριθμός που αναζητείται για τη συμπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης - δέσμευσης των απολύσεων».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!