Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Ίντερ των 10 παικτών λύγισε στο τέλος στο Τορίνο και περιορίστηκε στην ισοπαλία 3-3 που την αφήνει ακόμα πιο μακριά από την κορυφή μετά από 8 αγωνιστικές. Η Φιορεντίνα βρέθηκε να χάνει με 2 γκολ, αλλά ο εκπληκτικός Τζιουζέπε Ρόσι σημείωσε χατ τρικ μέσα σε 14 λεπτά και υπέταξε τη Γιουβέντους με 4-2 στην Τοσκάνη.
Η Ίντερ τα έβαλε με διαιτητή, με κούραση, με ομίχλη, με την Τορίνο,αλλά νικήθηκε από τον εαυτό της. Μία λάθος εκτίμηση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Χουάν Πάμπλο Καρίσο σε εκτέλεση φάουλ του Νίκολα Μπελόμο διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο Πιεμόντε και άφησε πικρή γεύση στους "νερατζούρι", παρότι έμειναν για 19ο σερί παιχνίδι της Serie A αήττητοι από την "γκρανάτα". Η αρχή ίσως να ήταν το ήμισυ του παντός, αφού στο 7ο λεπτό ο Αλέσιο Τσέρτσι κέρδισε (ανύπαρκτο) πέναλτι από τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς και ο διαιτητής όχι μόνο καταλόγισε παράβαση, αλλά απέβαλε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Ο Καρίσο έσωσε την προσπάθεια του Ιταλού επιθετικού και προέβη και σε μερικές ακόμα σημαντικές επεμβάσεις, αλλά μία απίθανη συνεργασία των γηπεδούχων στο 21' κατέληξε στο γκολ του Αλεξάντερ Φάρνερουντ. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι έδειξε χαρακτήρα και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους με "ψαλιδάκι" του Φρέντι Γκουαρίν.
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέρασε στη θέση του τραυματία σκόρερ της Τορίνο και αποδείχθηκε αρκετά ορεξάτος. Στο 52' έχασε σημαντική ευκαιρία και ένα λεπτό αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο Ροδρίγο Παλάσιο απάντησε άμεσα. Ο Ματσάρι ρίσκαρε κι έκανε ακόμα πιο επιθετική την Ίντερ με την είσοδο του Ισάκ Μπελφοντίλ και δικαιώθηκε, αφού στο 71' ο Παλάσιο έκανε το 3-2 με κοντινό πλασέ. Οι "νερατζούρι" προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν τη νίκη και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αλλά μία στημένη φάση τους στέρησε τη νίκη.
Με απίθανη αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο, η Φιορεντίνα επικράτησε 4-2 της Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι" και της έδωσε ένα καλό μάθημα με πρωταγωνιστή τον Τζιουζέπε Ρόσι που σημείωσε χατ τρικ σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Τελευταία φορά που η Φιορεντίνα κέρδιζε τη Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι", ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα σκόραρε κατά ριπάς για τους "βιόλα", η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι αναδεικνυόταν πρωταθλήτρια χειμώνα και ο Πολ Πογκμπά ήταν μόλις 5 ετών. Εν έτει 2013, η "γηραιά κυρία" όδευε προς μία πολύ εύκολη νίκη με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου οδηγό, αλλά υπολόγιζε χωρίς έναν κορυφαίο αλλά άτυχο Ιταλό φορ. Το πέναλτι του Κάρλος Τέβες στο 37' και το τέρμα του Πογκμπά τρία λεπτά αργότερα από το τραγικό λάθος του Χουάν Κουαδράδο έδιναν σοβαρό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, απέναντι σε μία ομάδα που είχε χάσει ήδη έναν σημαντικό κρίκο της φετινής αλυσίδας, τον τραυματία Μάσιμο Αμπροζίνι.
Στο 2ο ημίχρονο, μάλιστα, οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε μπήκαν δυνατά, παρότι στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας υπάρχει η γιγαντομαχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι το 66ο λεπτό, όταν η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα κέρδισε πέναλτι και ο Ρόσι άνοιξε λογαριασμό. Το μεγάλο ατού των "μπιανκονέρι" τα τελευταία δύο χρόνια, η αμυντική λειτουργία, έγινε σπαράλια μέσα σε λίγα λεπτά. Το εκπληκτικό οργανωτικό παιχνίδι του Ντάβιντ Πισάρο στο χώρο του κέντρου τοποθέτησε τα θεμέλια για την αντεπίθεση της εμπροσθοφυλακής και δύο φορές ο Ρόσι και μία ο Χοακίν απέδειξαν ότι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στα 36 χρόνια του, είναι τρωτός. Η Φιορεντίνα σημείωσε για πρώτη φορά 4 γκολ στη Γιουβέντους από τον Μάιο του 1975 κι επέστρεψε σε τροχιά Champions League.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!