Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Με μικρές αλλαγές στη δοσολογία των φαρμάκων της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι επιστήμονες κατόρθωσαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, λιγότερες παρενέργειες και μείωση της όλης διαδικασίας σε 5 λεπτά. Μάλιστα, η μέθοδος εμφανίζει να έχει καλύτερα ποσοστά σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών.

Πρόκειται για μία νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης η οποία διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά και έχει το μισό κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους.

Τη νέα μίνι IVF, ανέπτυξαν αμερικάνοι επιστήμονες από το Κέντρο για την Υπογονιμότητα του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, οι οποίοι θεωρούν ότι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι και η σύντομη διαδικασία, καθώς μία γυναίκα μπορεί να την εφαρμόσει μάι εργάσιμη ημέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματός της.

Δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 500 γυναίκες έδειξαν ότι τα ποσοστά επιτυχίας ήταν καλύτερα κατά 1/3 σε σύγκριση με εκείνα της συμβατικής IVF σε γυναίκες στη δεκαετία των 30 και κατά περισσότερο από 50% καλύτερα σε γυναίκες στα 40 τους.
Η τεχνική αφορά χορήγηση πολύ μικρότερων δόσεων φαρμάκων για διέγερση των ωοθηκών στην αρχή της θεραπείας σε σύγκριση με αυτές που χορηγούνται στην «παραδοσιακή» IVF.

Με τη νέα μέθοδο αποφεύγεται η πρόωρη ωορρηξία με αποτέλεσμα να παράγονται ωάρια καλύτερης ποιότητας.
Ο δρ Σέρμαν Σίλμπερ από το Κέντρο για την Υπογονιμότητα του Σεντ Λούις που παρουσίασε τα σχετικά ευρήματα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη. Το οποίο έληξε την Παρασκευή, τόνισε: «Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις γυναίκες άνω των 40 ετών».

Το κόστος της διαδικασίας ήταν 50% μικρότερο σε σύγκριση με τη συμβατική IVF επειδή τα φάρμακα χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρές δόσεις και η θεραπεία διεξάγεται πολύ ταχύτερα.

Από τις δοκιμές, μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής επετεύχθησαν ποσοστά γέννησης ζώντων βρεφών της τάξεως του 38% σε γυναίκες ηλικίας 35 ετών – το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό που επιτυγχάνεται με τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Σε ό,τι αφορούσε γυναίκες 43 ετών και άνω οι οποίες σπάνια καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί μέσω της συμβατικής IVF, τα ποσοστά γέννησης ζώντων βρεφών ήταν της τάξεως του 13% - περισσότερο από διπλάσια σε σύγκριση με εκείνα που επιτυγχάνονται με τις συμβατικές μεθόδους.

Σύμφωνα με τον δρα Σίλμπερ, οι γυναίκες αυτές θα μπορούσαν να επιτύχουν ποσοστά γέννησης της τάξεως του 50% με τέσσερις κύκλους των πεντάλεπτων θεραπειών.

http://www.onmed.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!