Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Την πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο προανήγγειλε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το «πάγωμα» της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο Ν. 4177/2013 προβλέπει τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (mid-season sales), ενώ με το νέο πλαίσιο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, επιτρέπεται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αλλά και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει στις 10 Νοεμβρίου 2013.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει παράλληλα ότι οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.
Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά.

http://www.koutipandoras.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!