Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στις 16 Οκτωβρίου οργανώνεται, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Αναζωογόνησης (Ε.Σ.Α.), η πρώτη «Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» για να εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στόχος της δράσης αυτής είναι η βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή.  
       Υπολογίζεται ότι 350.000 Ευρωπαίοι υφίστανται ετησίως έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Οι εξω-νοσοκομειακές καρδιακές ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε. Μόνον ο ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνουν. Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από περαστικούς (ΚΑΡΠΑ) αυξάνει 2-3 φορές την επιβίωση, αλλά σήμερα γίνεται μόνο σε 1 στις 5 έξω-νοσοκομειακές ανακοπές. Εάν αυξηθεί αυτός ο αριθμός θα μπορούσαν να σωθούν 100.000 ζωές στην Ευρώπη ανά έτος.
       Θεωρώντας ότι η εκπαίδευση όλων είναι επιβεβλημένη, η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου 2013 σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με πρακτική εξάσκηση (μαλάξεις σε προπλάσματα) από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, για τους καθηγητές φυσικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καλούνται να το παρακολουθήσουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος ενεργός πολίτης.

http://trikalavoice.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!