Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το σχολείο είναι το κατάλληλο περιβάλλον για τη μετάδοση μικροβίων και ιών. Πολλά παιδάκια με την επιστροφή τους στο σχολείο αρχίζουν να εμφανίζουν ιώσεις και κρυολογήματα που τα ταλαιπωρούν.

Ο σημαντικότερος λόγος μετάδοσης των μικροβίων μεταξύ των παιδιών είναι η άγνοια τους για τη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Λόγω ηλικίας δεν γνωρίζουν πότε πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και επομένως όταν προσβληθεί κάποιο παιδί από μια ίωση κολλάει πολύ εύκολα και τα υπόλοιπα.

Με τις παρακάτω συμβουλές προς τους γονείς μπορείτε να προστατέψετε το παιδάκι σας να αποφύγει μια αρρώστια ή τουλάχιστον να μειώσετε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες τονώνοντας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Προσπαθήστε να του μάθετε τους κανόνες υγιεινής. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να τηρείτε μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα ή παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μετά από μια έξοδο,μετά το σχολείο, μετά από κάθε επίσκεψη στο μπάνιο και πριν το φαγητό είναι πλένει τα χεράκια του, ακόμα και αν αρνείται επειδή βιάζεται να κάνει κάτι άλλο.

Προσθέστε βατόμουρα στο πρωινό του. Τα βατόμουρα εκτός από τη νοστιμιά τους περιέχουν και θρεπτικά στοιχεία που παρέχουν ένα πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων στον οργανισμό. Έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δύναμη, μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αποτελούν μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα. Τρόφιμα όπως το κέικ τα γλυκά, τα αναψυκτικά, το ψωμί και τα ζυμαρικά που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα καλό θα είναι να αποφεύγονται γιατί τρέφουν τα καλά βακτήρια στο έντερο και συμβάλλουν σε φλεγμονή.

Ενθαρρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα ή κάποια δραστηριότητα που θα το βοηθήσει τα ασκηθεί. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιλέξτε ένα άθλημα που του αρέσει και μπορεί να συμμετέχει και αν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό, φροντίστε τουλάχιστον να ξεκλέβετε λίγο χρόνο από το καθημερινό του πρόγραμμα για ενεργό παιχνίδι.

Κάντε στο παιδί τα απαραίτητα εμβόλια. Μην αμελείτε τα ραντεβού σας με τον παιδίατρο και μην παραλείπετε κανένα εμβόλιο.

Φροντίστε να κοιμάται καλά και να ξεκουράζεται. Χωρίς επαρκή ύπνο το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί. Φροντίστε να του χαρίσετε έναν ήρεμο και ευχάριστο ύπνο διατηρώντας μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Μην θεωρείτε κανένα φάρμακο ακίνδυνο.
Υπάρχει πιθανότητα, μερικές φορές, με τα φάρμακα να κάνετε μεγαλύτερο κακό παρά καλό στο παιδί σας.

Μην καπνίζετε μέσα στο σπίτι. Tα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα από καπνούς τσιγάρων, προσβάλλονται πολύ συχνά από βήχα, ιώσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωτίτιδες και άσθμα.

Η βιταμίνη C. Είναι κορυφαίας σημασίας για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού απέναντι στις λοιμώξεις και τα μικρόβια και πρέπει να υπάρχει καθημερινά στο διαιτολόγιο του. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα ακτινίδια, οι φράουλες, τα τοματίνια, το μπρόκολο, τα μανταρίνια, η κόκκινη πιπεριά, τα εσπεριδοειδή, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Tips: Φροντίστε να καταναλώνει τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιο του μια μερίδα λιπαρών ψαριών, προτιμήστε ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο αντί για λευκό και σιγουρευτείτε ότι πίνει άφθονο νερό.

http://mammyland.com 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!