Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η εταιρεία E2Vαπό το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μία συσκευή που έχει τη δυνατότητα να σταματάει οποιοδήποτε όχημα κινείται. Η συσκευή έχει την ονομασία RF Safe-Stop και εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία προκαλούν «σύγχυση» στον εγκέφαλο των οχημάτων με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας της μηχανής.
Ο στόχος των κατασκευαστών, είναι η δημιουργία μιας συσκευής που θα χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε να «εξουδετερώνονται» οχήματα που πλησιάζουν σε «απαγορευμένες» περιοχές και που οι οδηγοί τους αρνούνται να υπακούσουν σε εντολές. Μάλιστα οι αστυνομικές Αρχές στη Βρετανία έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη συσκευή.
Μία πρόσφατη δοκιμή του RF Safe-Stop πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Throckmorton του Yorkshire. Όχημα που κινούταν με ταχύτητα 24 χιλιομέτρων την ώρα, δέχθηκε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της συσκευής με συνέπεια η μηχανή του να σβήσει και να σταματήσει ομαλά ενώ αρχικά, οι ενδείξεις και τα όργανα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου παρουσίασαν ασυνήθιστη λειτουργία.
«Η ραδιοσυχνότητα RF εκπέμπεται από τη μονάδα ακριβώς όπως σε ένα ραντάρ. Πραγματοποιεί ζεύξη με την καλωδίωση του αυτοκινήτου και αυτό παρεμβάλλεται και μπερδεύει τα ηλεκτρονικά σταματώντας τη λειτουργία της μηχανής», εξηγεί ο Andy Wood product manager της συσκευής. «Το ίδιο αποτέλεσμα με τα αυτοκίνητα θα μπορούσε να επιτευχθεί σε θαλάσσια σκάφη» δήλωσαν εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.
Να σημειωθεί πως από τη συσκευή δεν επηρεάζονται οχήματα παλαιάς τεχνολογίας  από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία  καθώς  δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα στις μηχανές τους, με συνέπεια να μην μπορεί να τα ακινητοποιήσει.
 http://www.youtube.com/watch?v=yr2PWbLCyDc
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!