Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το προσκύνημα εξακολουθεί να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά ένας άνθρωπος συνεχίζει την παράδοση γενεών με έναν ιδιαίτερο τρόπο: ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο κουβαλώντας καθημερινά στην πλάτη του έναν ξύλινο σταυρό, βάρους 25 κιλών.
Ο 61χρονος Λίντσευ Χαμόν θέλει να μεταδώσει το μήνυμα της πίστης και της αγάπης  και τριγυρνά σε όλο τον πλανήτη, κουβαλώντας πάντα τον τεράστιο ξύλινο σταυρό του, ως άλλος Ιησούς.
Κατασκευασμένος από ξύλο και με ένα τροχό στο κάτω μέρος,ο σταυρός του Χαμόν έχει ταξιδέψει σε όλη τη Βρετανία αλλά και σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, όπως το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, η Ινδία και η Σρι Λάνκα.

Συνολικά, τα τελευταία 26 χρόνια ο πιστός προσκυνητής έχει ταξιδέψει πάνω από 5.000 μίλια, σε δύσκολα μέρη και με αντίξοες συχνά συνθήκες. 
Ο σταυρός που κουβαλά τώρα ο Χαμόν είναι ο τρίτος στη σειρά, φτιαγμένος από ένα φίλο του οικοδόμο.

"Τον πρώτο με τον κλέψανε σε ένα φεστιβάλ και τον δεύτερο τον κατάσχεσαν οι ινδικές τελωνειακές αρχές πριν από λίγα χρόνια", λέει ο Hamon. 
Όσον αφορά τα κακοπροαίρετα σχόλια όσων τον κατηγορούν για κοροϊδία, αφού ο σταυρός έχει ροδάκι, ο ίδιος απαντά: "Θα ήμουν δισεκατομμυριούχος αν εξαργύρωνα κάθε κακό σχόλιο. Όμως, ακόμα και να τον "τσουλάς" σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου και σε δύσκολα φυσικά , είναι τόσο επίπονο και το σώμα σου γεμίζεις φουσκάλες".
Ως Χριστιανός, ο Χαμόν άρχισε το περπάτημα με το σταυρό το 1987, όταν ένας στενός φίλος του έχασε την πίστη του.


"Σκέφτηκα να περπατήσω μέχρι την πόλη που ζούσε, κουβαλώντας ένα σταυρό και προσευχόμενος να έρθει πίσω στο Θεό. Δεν είμαι σίγουρος αν ποτέ ξαναβρήκε την πίστη του, όμως εγώ τότε αποφάσισα να περπατάω με τον σταυρό στη πλάτη, σαν μάρτυρας".
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!