Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο απέκτησε η Θεσσαλονίκη με την λειτουργία νέων ιστοσελίδων στα Ελληνικά και Αγγλικά που στοχεύουν στην τουριστική προβολή της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής οι οποίες βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπο του Δήμου www.thessaloniki.gr και παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια της 27ης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον παρουσιάστηκε ο «Χάρτης Μνημείων Unesco», αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και είναι o τρίτος κατά σειρά πολιτιστικός χάρτης -οδηγός που σχεδίασε ο Δήμος τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ο «Χάρτης Μνημείων» και ο «Χάρτης Μουσείων» στα ελληνικά κι αγγλικά. Το όλο εγχείρημα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και από Δημοτικούς Συμβούλους.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη τόσο τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα όσο και τους συντελεστές των χαρτών και των ιστοσελίδων τόνισε ότι, πρόκειται για πολύτιμη και σοβαρή προσπάθεια που προέρχεται μέσα από το δυναμικό του Δήμου και η οποία συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης ενώ αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη τόσο για την σημερινή όσο και για την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Οι νέες ιστοσελίδες που έχουν σχεδιασθεί και εμπλουτισθεί με τη συνεργασία των Τμημάτων Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία της πόλης, τα μνημεία και τα μουσεία της, την γαστρονομία, τις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, διαδρομές, γεγονότα, φωτογραφικό υλικό, αλλά και τουριστικές πληροφορίες για καθημερινά πρακτικά θέματα ενώ μεταφέρουν τους χρήστες του site σε πλήθος συνδέσμων και σε σχετικές άλλες ιστοσελίδες φορέων της πόλης και των γύρω περιοχών.

Το νέο αγγλόφωνο site απευθύνεται στους ξένους τουρίστες και επισκέπτες, καθώς και στους προσωρινά ή και μόνιμα διαμένοντες ξένους της πόλης.

www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/EnglishPage Στην πλήρη ανάπτυξή τους οι νέες σελίδες θα αποτελέσουν τον πληρέστερο τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης σε web μορφή. www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/TouristikosOdigos Οι χρήστες των ιστοσελίδων του Δήμου μπορούν να κατεβάσουν τους Χάρτες Μνημείων-μουσείων και μνημείων Unesco της Θεσσαλονίκης και σε ηλεκτρονική μορφή(PDF).

Στον «Χάρτη Μουσείων» συμπεριλαμβάνονται τα 15 Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο μνημείων της Unesco από το 1988 και περιγράφονται με αρτιότητα (αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες, χρονολογικά στοιχεία, επιστημονικές τεκμηριώσεις), παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη, καθώς και οι ώρες επισκεψιμότητας τους.

Ιδιαίτερα σημαντική στην δημιουργία των χαρτών και των ιστοσελίδων υπήρξε η συμβολή της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της 16ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Κ. Μακεδονίας.
cityportal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!