Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τι θα λέγατε να είχαμε Χριστούγεννα όλο το χρόνο; Χιλιάδες χρωματιστά λαμπάκια να στολίζουν τους δρόμους, φωτισμένα δέντρα και λαμπερά χαμόγελα να πλημμυρίζουν με χαρά όλες τις εποχές!

Στο πολυκατάστημα Bronner στην μικρή πόλη Frankenmuth του Μίσιγκαν αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Πρόκειται για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο κατάστημα στον κόσμο, έκτασης, 27 στρεμμάτων, που είναι ανοιχτό 361 μέρες το χρόνο!

Φανταστείτε το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ που έχετε επισκεφθεί και στη συνέχεια αντικαταστήστε όλα τα τρόφιμα με λαμπάκια, δέντρα και στολίδια. Αυτό είναι το θέαμα που προσφέρει η χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων στο Bronner.

Το κατάστημα έχει αναδεχθεί σε ένα άκρως δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής και μάλιστα το 1976 η πολιτεία το χαρακτήρισε “Πρεσβεία τουρισμού του Μίσιγκαν”. Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το κατάστημα κάθε χρόνο, κάνοντας τα ψώνια τους σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Το Bronner ιδρύθηκε το 1945 από τον Wally Bronner, ο οποίος κέρδισε επάξια το παρατσούκλι “Mr Christmas”.
Ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια του συγκροτήματος είναι το παρεκκλήσι Silent Night, ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου, που βρίσκεται στο Oberndorf στην Αυστρία, όπου γράφτηκαν τα κάλαντα.Στο σημείο υπάρχει και μια συλλογή από πλάκες, στις οποίες είναι γραμμένα τα κάλαντα σε διάφορες γλώσσες.

Το κατάστημα διαθέτει πάνω από 50.000 διαφορετικά στολίδια και δώρα και κάθε χρόνο πουλά περίπου 600.000 γυάλινα στολίδια για το δέντρο, 500.000 μέτρα γιρλάντες και 150.000 χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Έξω δεσπόζουν τρεις γιγαντιαίοι Άγιοι Βασίληδες και ένας χιονάνθρωπος, καθώς και εκατοντάδες λαμπάκια. Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, ότι ο καθημερινός λογαριασμός ηλεκτρικού αγγίζει τα 650 ευρώ!
Ανακαλύψτε αυτόν τον χριστουγεννιάτικο παράδεισο, ακολουθώντας το σύνθημα του καταστήματος, που είναι “τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο διακοπές , είναι ένας τρόπος ζωής”!
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!