Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Άπιαστο όνειρο είναι πια για τους Έλληνες οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς το κόστος δυο διανυκτερεύσεων ξεπερνά σε περιπτώσεις τις απολαβές ενός ολόκληρου μήνα.
Αντίθετα, στην Αθήνα, το όνειρο του μεγιστάνα των Χριστουγέννων, είναι ακόμη «ζωντανό».
Συγκεκριμένα, η διαμονή για τις 24 και 25 Δεκέμβρη σε χλιδάτα αθηναϊκά ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, κοντά στην Ακρόπολη, κυμαίνεται στα 160 – 190 ευρώ.
Στον αντίποδα, για την αιώνια πόλη του φωτός, φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν καταφέρνουν να φτάσουν πλέον ούτε στο αεροδρόμιο. Η διήμερη διαμονή των Χριστουγέννων, σε ξενοδοχεία κοντά στον Πύργο του Άιφελ, αρχίζει από 500 ευρώ και ξεπερνά τα 780 ευρώ.
Στο Βερολίνο, όπου το πιο δημοφιλές αξιοθέατο είναι η πλατεία Αλεξάντερ, με τον Τηλεοπτικό Πύργο και το Ρολόι του Κόσμου, οι χρεώσεις ξεπερνούν τα 550 ευρώ. Συγκεκριμένα, στα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, κοντά στην πλατεία, για παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, ο επισκέπτης θα χρειαστεί από 180 ευρώ έως και 570.
Πανάκριβη είναι η θέα του Μπιγκ Μπεν τα Χριστούγεννα, καθώς τα λονδρέζικα πεντάστερα ξενοδοχεία, χρεώνουν διήμερη διαμονή από αρχίζει από τα 400 ευρώ και φτάνει το αστρονομικό 3.750!
Ακόμη και στην μαστιζόμενη από την κρίση Μαδρίτη, το χλιδάτο ρεβεγιόν κοστίζει ακριβά. Τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων που βρίσκονται κοντά στο φημισμένο μουσείο Prado, όπου στεγάζεται η Γκουέρνικα του Πικάσσο, χρεώνουν τη διαμονή για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου από 270 έως 590 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!