Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.708 υπάλληλοι δήμων, ζητεί με επιστολή του σε όλες τις δημοτικές αρχές ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Οι εργαζόμενοι ωστόσο καταγγέλλουν ότι η αξιολόγηση έχει λάθη αφού έχει υπολογιστεί και το εποχικό προσωπικό τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, κάθε δήμος παρέλαβε τον αριθμό και τις ειδικότητες του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει από την αξιολόγηση την οποία έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών με βάση την απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «μπιλιετάκια» που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών αναγράφουν ότι, για παράδειγμα, στον δήμο της Αθήνας υπάρχουν 667 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στον δήμο Αιγάλεω 67 πλεονάζοντες, στον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος 31 πλεονάζοντες, ενώ ο δήμος Θήβας φαίνεται να χρειάζεται ακόμα 9 εργαζομένους.

Στην επιστολή του Λ. Γρηγοράκου αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί εντός των δήμων και ζητά τη συνεργασία των ΟΤΑ, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Από τους 3.708 υπάλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το 30% θα προέλθει από το προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ το 70% από τους εργαζομένους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Έντονα αντέδρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την αξιολόγηση του δήμου, που περιγράφει ότι 667 υπάλληλοι χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες, συγκάλεσε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει επί της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών.


http://www.nooz.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!