Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Την εξέλιξη του Κόκκινου Πλανήτη, με βάση όλα τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία παρουσίασε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, όπου μεταξύ άλλων οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ο Άρης ήταν κάποτε όπως η Γη, με τεράστιες λίμνες και καταγάλανο ουρανό, προτού μετατραπεί στον ξηρό κόκκινο πλανήτη που είναι τώρα.

Το μη επανδρωμένο σκάφος Μέιβεν θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, με σκοπό να συλλέξει στοιχεία που πιθανώς θα φωτίσουν ορισμένες πτυχές της γεωλογικής εξέλιξής του. Το Μέιβεν θα περιφέρεται σε περίπου 4.000 μίλια (6.400 χιλιόμετρα) πάνω από τον πλανήτη για ένα χρόνο, καταγράφοντας τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα του.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της NASA, ο Άρης ήταν κάποτε τυλιγμένος σε ένα παχύ στρώμα αερίων που ευνοούσαν την παρουσία του υγρού στοιχείου στην επιφάνειά του, ενώ τώρα η ατμοσφαιρική πίεση είναι πολύ χαμηλή.

Ένα animation της NASA δείχνει την άποψη των επιστημόνων για τον πλανήτη Άρη πριν από 5 δισεκατομμύρια χρόνια και πώς εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή. Το βίντεο δείχνει τον Κόκκινο πλανήτη, να μοιάζει με τη σημερινή μορφή της Γης, αφού είχε τεράστιες λίμνες και καταγάλανο ουρανό.
Το ταξίδι του Mέιβεν προς τον κόκκινο πλανήτη, που θα διαρκέσει δέκα μήνες θα στοιχίσει στη ΝASA περίπου εξακόσια εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!