Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013


Ένα γονίδιο που συνδέεται με την παχυσαρκία και ευθύνεται για τη μεγάλη.... αδυναμία που δείχνουν οι γυναίκες στα γλυκίσματα, καθώς έχει την ιδιότητα να τους προσδίδει πιο νόστιμη γεύση, είναι το νέο εύρημα της επιστημονικής κοινότητας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον δρ. Michael Meaney υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη του γονιδίου σημαίνει ότι δεν είναι δικό μας "ελάττωμα" οι φτωχές διατροφικές επιλογές, αλλά γονιδιακό, ενώ επίσης μπορεί να δοθεί μια σαφέστερη εξήγηση για την τάση προς την παχυσαρκια.
Ο δρ. Meaney και η ομάδα του ανακάλυψαν μια παραλλαγή του γονιδίου που ρυθμίζει την παραγωγή της ορμόνης ευχαρίστησης, της ντοπαμίνης.
"Βρήκαμε ότι μια παραλλαγή σε ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη δραστηριότητα της ντοπαμίνης, η οποία ρυθμίζει την αντίδραση του ατόμου στο νόστιμο φαγητό, προέβλεψε το ποσοστό της αδυναμία που δείχνουμε στις ιδιαίτερα εύγεστες τροφές, όπως τα παγωτά, τα γλυκά ή σνακ πολλών θερμίδων, τα οποία είναι επίσης τα αγαπημένα των παιδιών", εξηγεί η δρ. Patricia Silveira, μια εκ των ερευνητών
"Η επίδραση που παρατηρήθηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τα κορίτσια τα οποία διέθεταν τη γενετική αλληλομορφία που μειώνει τη λειτουργία την ντοπαμινης", προσθέτει η ίδια.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Appetite, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό βήμα για την πρόληψη και τη θεραπεία της πάθησης, υποστηρίζουν οι καναδοί ερευνητές.
healthpro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!