Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μουσείου και κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα, στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, απ” όπου ξεκινούσαν τα τρένα με τις αποστολές των Εβραίων της πόλης, έγινε χθες με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα και η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Αθανάσιος Σχίζας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ) Δαβίδ Σαλτιέλ, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ θα παραχωρήσει χώρο 12 στρεμμάτων, όπου με τη συνδρομή φορέων και οργανισμών και σε συνεργασία με την Πολιτεία θα ανεγερθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του μουσείου και του κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:
«Σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός βρίσκονται σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη, το έργο αυτό θα βοηθήσει ως προς την επιμόρφωση της κοινωνίας μας, την ενίσχυση της συλλογικής μνήμης και την καταπολέμηση των φαινομένων που κατά το παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα στην πιο σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της».

Πηγή: «Ελευθεροτυπία»
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!