Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πριν τελειώσει το 2013 θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας που αφορά περίπου 900 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ενώ, ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η ουσία της μεταρρύθμισης παραμένει η ίδια.

Εκτός από τους 900 εργαζόμενους από νοσοκομεία της περιφέρειας και οδηγούς ασθενοφόρων του ΕΣΥ (θα περάσουν στο ΕΚΑΒ), μέχρι το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου θα μπουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα και οι εργαζόμενοι στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Γεωργιάδης σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος δεν θα αφορά την ουσία της μεταρρύθμισης αλλά τα χρονοδιαγράμματα, τον οδικό χάρτη των μετακινήσεων και κάποια μισθολογικά και ειδικά θέματα των γιατρών.

Σε ότι αφορά το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα γίνει όπως ακριβώς και το πρώτο του Σεπτεμβρίου.

Θα εξασφαλιστεί δηλαδή η έγκαιρη μεταφορά των βαριά ασθενών που νοσηλεύονται σε κάποια κλινική η οποία κλείνει ή αλλάζει χρήση και οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για 15 – 20 ημέρες μέχρι να δηλώσουν τις νέες θέσεις που προτιμούν από αυτές που είναι διαθέσιμες και τέλος θα επανατοποθετηθούν άπαντες στις νέες θέσεις.

Αναφορικά με τους οδηγούς των ασθενοφόρων στα δημόσια νοσοκομεία τα τεθούν επίσης σε διαθεσιμότητα για λίγες εβδομάδες μέχρι να εκπαιδευτούν και να μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!